5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Assen GP7: Khomitsevich neemt leiding over in het kampioenschap!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 13 maart 2016 om 09:15 Geplaatst op 13.03.2016 om 09:15

Dmitry Khomitsevich heeft gisteravond tijdens GP7 met een maximale score de leiding in de tussenstand overgenomen. Khomitsevich komt hierdoor van plek vier naar de eerste plek met nog drie GP-wedstrijden  te gaan. Koltakov werd tweede en verliest hierdoor de koppositie in het klassement. De finale werd zoals gebruikelijk een geheel Russisch feestje want Ivanov werd derde, en Kononov vierde.

Kononov verloor nog bijna de controle over zijn motor toen hij de eerste bocht wat te krap aan sneed. Via de binnenkant van de ijsbaan wist hij gelukkig wel het rechte stuk op te komen. Tijdens zijn eerste heat ging het echter wel fout, toen belandde de winnaar van GP6 in Berlijn in de strobalen. Het werd qua punten een dure avond in Assen voor Kononov, want hij zakt naar een vierde plek met tien punten achterstand op leider Khomitsevich.

Franky Zorn kwam net als alle eerdere GP's weer tot aan de halve finale. Na zijn optreden in Berlijn is hij gebrand om eindelijk eens de finale te bereiken, maar na een slechte eerste bocht waren de kansen voor de Oostenrijker verkeken. Zorn wist echter wel in de top 4 van de punten te komen, Kononov en Egor Myshkovets scoorden beide twee puntjes minder.

Verassend genoeg zagen we ook een nieuwe naam in de halve finales, namelijk Stefan Pletschacher. De Duitser heeft het juiste ritme gevonden na een topweekend in Berlijn, en wist zich met acht punten net te plaatsen. Dit mede door een overwinning op de nieuwe en oude Duits kampioen, Günther Bauer. Voor onze eigen Rene Stellingwerf was het GP even net iets te hoog gegrepen en werd met een puntje laatste.

De volledige uitslag is terug te lezen via onze LIVE uitslagen pagina.