5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Assen GP8: Dubbele overwinning voor Dmitry Khomitsevich!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 13 maart 2016 om 20:07 Geplaatst op 13.03.2016 om 20:07

Dmitry Khomitsevich heeft vandaag tijdens de achtste Grand Prix wederom de overwinning gepakt. Gisteravond was Khomitsevich ook al de sterkste, en ook vandaag ging hij als eerste over de finish. De Russen weten het nu echt ontzettend spannend te maken in de tussenstand. Tussen de nummer 1 en 3 zitten slechts vijf puntjes. Zo staan Khomitsevich en Dmitry Koltakov op 138 punten, Daniil Ivanov volgt met 133 punten.

Franky Zorn werd ook vandaag weer de beste niet Russische rijder, vandaag kwam hij tot een vijfde plek. Even hadden we hoop dat de Oostenrijk zich eindelijk zou kwalificeren voor de grote finale heat want zijn halve finale was relatief de zwakste. Net als in Berlijn lag Zorn drie rondes op de tweede plek maar werd hij toch weer in de laatste ronde in gehaald. Een dolgelukkige Egor Myshkovets plaatste zich hierdoor alsnog voor de finale.

Met nog twee GP's te gaan, volgend weekend in Inzell, is de strijd voor het kampioenschap absoluut nog niet beslist. Al lijkt Igor Kononov nu wel de aansluiting te hebben verloren na een matig GP-weekend  in Assen. Voor Assen was het dit weekend voorlopig de laatste ijsspeedway wedstrijd want het stadion 'De Bonte Wever' gaat tegen de vlakte. Vorig jaar was hier ook al sprake van, maar nu gaat het dus echt gebeuren.

Of er in de toekomst wederom ijsspeedway in Assen wordt georganiseerd is nog niet 100% zeker, al lijkt de organisatie redelijk zeker dat de gladiatoren over drie jaar weer naar Assen komen, dan natuurlijk in een nieuw stadion. We wachten het natuurlijk af en hopen dat Assen snel weer terugkomt.

De volledige uitslag is terug te lezen via onze LIVE uitslagen pagina.