Speedway training school in Lelystad groot succes!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 20 maart 2016 om 19:01 Geplaatst op 20.03.2016 om 19:01

Met een heuse speedway training school is vandaag het nieuwe speedway seizoen in Nederland officieel van start gegaan. De speedway baan van Lelystad was het toneel voor een leerzame dag voor zo'n 20 rijders die op kwamen op dit initiatief van Speedway Lelystad. Onder leiding van het Rocksracing team, Henry en Hans van der Steen, ging de dag van start met een stukje theorie alvorens iedereen de baan op kon.

Tijdens het theorie uurtje kwamen verschillende aspecten van de speedway sport aan bod waarbij de jarenlange ervaring van het Rocksracing team leerzame lessen bracht voor de rijders. Na de theorie werd er eerst vrij getraind onder toeziend oog van Henry en Hans. Elke trainingssessie duurde zes rondes waarna er op het middenterrein tips werden gegeven door het duo.

Na de middagpauze werd er voor het eerst gereden met het startlint. Elk groepje mocht tweemaal starten over twee rondes, daarna volgde weer feedback op het rijden. Dat dit soort dagen een enorme boost kunnen zijn voor de rijders was goed te zien. Progressie werd snel gemaakt met zeer tevreden gezichten bij het afkomen van de baan. Kortom, een succesvol dagje speedway wat in de nabije toekomst zeker herhaald zal worden!

Tot slot nog een redactionele noot: onderstaande foto's zijn slechts een selectie. Mochten rijders belang hebben bij foto's van hun zelf, stuur ons een berichtje via de contactpagina en een fotoserie zal kostenloos worden opgestuurd.