Herxheim Drifters winnen Speedway Team Cup ronde 2 in Wittstock

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 17 april 2016 om 19:43 Geplaatst op 17.04.2016 om 19:43

Ook dit jaar organiseren de Duitse speedway clubs onderling de Speedway Team Cup, ook wel de tweede Bundesliga genoemd. Nadat afgelopen weekend in Berghaupten de eerste ronde werd georganiseerd stond voor gisteren de tweede wedstrijd op het programma op de bijzonder brede baan van Wittstock! De Wölfe van Wittstock moesten het opnemen tegen de teams van Brokstedt, Güstrow en Herxheim.

Dit soort wedstrijden zijn echt perfect voor de speedway jeugd om de nodige wedstrijdervaring te pakken. Elk team heeft op de nummer 1 positie een 'A' rijder staan, ook wel de ervarenere rijder die de overige rijders voorziet van tips en tricks. Op nummer 2 en 3 wordt een U21 rijder ingevuld, de nummer 4 positie is altijd een 250cc rijder. Deze 250cc rijders rijden natuurlijk onderling vier keer tegen elkaar, vanaf telkens een andere startplek.

De wedstrijd werd een ware thriller tussen het thuis team, Wittstock Wölfe 1, en de Drifters uit Herxheim. Tijdens de gehele wedstrijd bleven de teams vlak bij elkaar waardoor de overwinning pas tijdens de laatste heat werd bepaald. Het werd een spannende finale race die begon met een flinke klapper. Matten Kröger (Brokstedt) en Steven Mauer (Wittstock) crashten doordat Tobias Busch (Güstrow) Mauer naar buiten drukte. Gelukkig liep het allemaal goed af, en kon er zonder Busch opnieuw gestart worden.

Tijdens deze beslissende 'A-finale' was het Mauer die aanvankelijk de leiding pakte, maar hij moest zich toch overgeven aan Lukas Fienhage (Herxheim). Met slechts een puntje verschil wist Herxheim hierdoor de wedstrijd te winnen. Wittstock ging als tweede naar het podium en de Torros van Güstrow werden derde. De Young Vikings van Brokstedt waren verreweg het zwakst en konden helaas vrij weinig inbrengen tegen de andere teams.

Buddy Prijs was het als enigste Nederlander ook aanwezig in Wittstock. Doordat Prijs met een Duitse licentie start mag ook hij deelnemen aan deze competitie die uitsluitend bedoeld is voor de Duitse speedway rijders. Prijs wist zich in dit sterke rijdersveld keurig te redden, al zat er niet meer in dan één puntje op het scorebord.

De gehele uitslag is terug te lezen via onze LIVE uitslagen pagina!