Verassende uitslag tijdens EK Speedway Challenge in Olching!

Nieuwsbericht Geplaatst op vrijdag 27 mei 2016 om 08:37 Geplaatst op 27.05.2016 om 08:37

Krzysztof Kasprzak heeft gistermiddag voor zo'n 3500 fans de EK Speedway Challenge gewonnen. Het Duitse Olching was het toneel voor deze alles of niets wedstrijd waarbij de top zeven zich plaatst voor de vier EK Speedway finalewedstrijden die later dit jaar georganiseerd worden. Het werd een wedstrijd waarbij de referee de uitslag iets manipuleerde (verkeerde uitslag in heat 1), en ook rijders elkaar 'team rijdend' aan punten hielpen.

Het meest opvallende was toen Hans Andersen z'n maatje Peter Ljung aan een heat overwinning hielp. Beide heren keken continu naar elkaar, Andersen lag op dit moment nog soeverein aan de leiding. In de laatste bocht ging Andersen achter van het gas af, en liet Ljung voorbij. Hierdoor scoorde de Zweed net een puntje extra en kwalificeerde zich hiermee voor de EK Finales. Hierna bleef het even stil, maar uiteindelijk werd Andersen gediskwalificeerd vanwege onsportief rijden.

Na 20 heats racen zagen we toch wel een uitslag die we niet helemaal verwacht hadden. Zo wisten onterendere Artem Laguta en Fredrik Lindgren zich niet te plaatsen, maar ook 'lokal matador' Martin Smolinski mistte net een puntje voor de kwalificatie. Daarentegen zagen we wederom een verassend sterk optreden van Joonas Kylmakorpi, en wist ook Anders Thomsen zich met een beetje geluk te plaatsen.

De kwalificatie voor Thomsen was vooral te danken aan twee diskwalificaties in de allerlaatste heat van de wedstrijd. Przemysław Pawlicki crashte maar liefst twee keer, en hierdoor werden Lindgren en Laguta gediskwalificeerd. Met nog twee rijders over had Thomsen het een stuk makkelijk en won de race, met hierdoor alsnog genoeg punten. Op zaterdag 16 juni staat de eerste finalewedstrijd op het programma in het Duitse Güstrow.