5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Fogo Power winnaar Speedway Best Pairs Cup 2016!

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 6 juni 2016 om 19:23 Geplaatst op 06.06.2016 om 19:23

In het Poolse Ostrow Wielkopolski werd afgelopen zaterdag de laatste, en beslissende, ronde van de 2016 editie van de Speedway Best Pairs Cup georganiseerd. Het werd een epische strijd waarbij de Poolse junioren van Fogo Power al tijdens de laatste heat het kampioenschap beslistten. Piotr Pawlicki en Bartosz Zmarzlik wonnen toen met 5-1 de heat tegen Nice Racing en kwalificeerden zich toen direct voor de finale heat. Hierdoor waren ze al verzekerd van genoeg punten om het kampioenschap te winnen. Tijdens de finale heat waren ze ook de sterkste.

Zo'n 7000 fans kwamen af op deze kraker van een wedstrijd waarbij de punten wel erg dicht bij elkaar lagen. Zoals altijd werd er in Ostrow weer een perfecte baan geprepareerd waardoor het publiek weer op de banken kon. Nu zijn deze sponsorteams wellicht wat minder te identificeren voor de fans, toch zijn ze even uitzinnig als altijd. De wedstrijd begon gelijk goed, en in heat drie werden we flink verbaasd door Martin Smolinski.

De Duitser heeft zich samen met een van z'n grote sponsors ook ingekocht voor dit kampioenschap en won verassend zijn eerste heat. Hij wist hiermee drie Wereldkampioenen, Greg Hancock, Chris Holder en Nicki Pedersen, achter zich te laten. Helaas voor z'n team kon hij z'n overwinning niet omzetten in nog meer punten op het scorebord. Nadat het Trans MF Pro Raceteam tijdens ronde 1 en 2 nog twee keer vijfde werd zat er helaas niet meer in dan een zesde plek waarmee ze alleen de Duitsers van het City Team nog voor konden blijven.

De mannen van het Eport2000.pl Team konden na twee derde plekken in Ostrow als tweede naar het podium, maar dit hadden ze vooral te danken aan het goede scoren van veteraar Piotr Protasiewicz. 'Pepe' scoorde maarliefst 14 punten en werd samen met Pawlicki topscoorder van de avond. Nice Racing mocht net als ronde twee in Landshut ook naar het podium, al behaalden ze deze keer een derde plek.

Monster Energy werd de grootste verliezer van de avond met een vijfde plek in de uitslag. Door deze 'slechte' prestatie vergooiden ze hun leiding in het kampioenschap, en mistten zelfs het kampioenschapspodium! Doordat de beide teams van 'Moster' en Nice Racing in het kampioenschap even veel punten scoorden was er een run-off nodig om de derde en vierde plek te beslissen. Nice Racing won deze heat met een 4-2 score, en werd hiermee derde in het kampioenschap.