5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Martin Vaculik wint eerste ronde EK Speedway in Güstrow!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 17 juli 2016 om 18:55 Geplaatst op 17.07.2016 om 18:55

De Europees kampioen speedway, Martin Vaculik, heeft gisteravond de eerste ronde van het EK Speedway gewonnen. In het verregende Güstrow moest de wedstrijd na 20 heats worden afgelast nadat de rijders niks meer zagen door de aanhoudende miezer regen. Zo'n 6500 fans konden naar huis zonder de finale heat gezien te hebben, maar konden zeker tevreden zijn na wederom een avondje top speedway in Güstrow!

Güstrow is zeer geliefd in de speedway wereld, en doordat de baan lekker kort is wordt er altijd een mooie strijd geleverd. Dit was natuurlijk ook bijzonder interessant voor de 250cc rijders die afgelopen vrijdag hun WK wedstrijd reden, en daarom kregen ze allemaal een gastenpas om de wedstrijd gratis te aanschouwen. Prima geregeld door One Sport die continue bezig is om de sport naar een hoger niveau te krijgen.

Na de 20 heats werd de race-off heat nog wel gereden. Tijdens deze race-off zullen de beste twee rijders zich alsnog plaatsen voor de grote finale heat. Maar zo ver kwam het helaas niet want na de loting voor de finale besloten de vier finale rijders samen met de wedstrijdleiding dat het genoeg was. Een official van de DMSB was het hier echter niet mee eens, maar Vaculik wees hem gelijk terug naar z'n plek: 'Bij deze bied ik je mijn motor aan, en kun je ons laten zien hoe we hier moeten gaan rijden'.

Ook op het podium kwam Krzysztof Kasprzak en zeer verassend wildcardrijder Kai Huckenbeck. De jonge Duitser kende een moeilijk begin van de wedstrijd met slechts 1 punt uit twee gereden heats, maar kwam daarna sterk terug met acht punten in z'n drie opvolgende heats. Op zaterdag 9 augustus gaat het EK verder met de tweede finale in Daugavpils (Letland).