5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Mark Helmhout te trainen in het Poolse Grudziadz

Nieuwsbericht Geplaatst op vrijdag 12 augustus 2016 om 21:21 Geplaatst op 12.08.2016 om 21:21

Als je wat wil in de speedway sport zal je meters moeten maken op de Poolse speedway banen. Dit is ook de instelling van Mark Helmhout en z'n team die na een mooie derde plaats in het Slowaakse Zarnovica nu al een aantal dagen in het Poolse Grudziadz aan het trainen is. Vandaag was zijn laatste dag, en wij waren erbij!

Tijdens een privétraining van het lokale team, GKM Grudziadz, mocht Helmhout tussendoor ook z'n rondjes rijden en zelfs met de top rijders mee starten. Zo reden onder andere Artem Laguta, Krysztof Buczkowski, Mike Trzensiok en Marcin Nowak. Deze jongens reden vandaag hun laatste test meters voor de grote Ekstraliga wedstrijd van aanstaande maandag tegen Leszno. Ook de zeer ervaren Tomasz Gollob was aanwezig en wist Helmhout van de nodige tips te voorzien.

Er werd zowel vrij getraind, als achter het lint en Helmhout had het prima naar z'n zin. De baan lag er wat moeilijk bij, en na een aantal dagen trainen was er nog maar weinig grip te vinden op het Poolse gravel. Afsluitend gingen de rijders vanaf het startlint rijden in groepjes van drie. Helmhout zat in de laatste runs in de baan met Buczkowski en Nowak en kon prima mee komen!