5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

James Shanes wint verassend de grasbaanraces van Staphorst!

Nieuwsbericht Geplaatst op vrijdag 19 augustus 2016 om 22:25 Geplaatst op 19.08.2016 om 22:25

Het Engelse talent James Shanes heeft vanavond de Internationale grasbaanraces van Staphorst gewonnen. Nadat hij vorig weekend nog Engels kampioen grasbaan werd was hij vandaag in de grote finale heat iedereen de baas. Jannick de Jong was de gehele wedstrijd ongeslagen, maar moest zich na een slechte start in de A-finale overgeven aan de jonge Engelsman. Door de vele regen die was gevallen was de baan moeilijk te berijden, en was inhalen haast niet meer mogelijk.

Met de overwinning van Shanes zijn de laatste drie grote grasbaanraces (Hertingen, Rastede en Staphorst) gewonnen op de nieuwe JAWA motoren. Een goed teken voor de sport die gedomineerd werd door de GM motoren. Christian Hülshorst was overigens ook onderweg op een JAWA motor, en we zagen hem verassend op een derde plek op het podium nadat hij zich via de B finale moest zien te kwalificeren voor de grote A finale. Hülshorst wist tijdens zijn heats slechts 11 punten te behalen.

Het optreden van De Jong op de Nederlandse grasbanen was in Staphorst een unicum. De Wereldkampioen van het afgelopen jaar zien we eigenlijk niet tijdens de open wedstrijden in Nederland maar AMBC Staphorst wist hem toch de contracteren. De Jong startte zijn dag gelijk goed door het baanrecord te winnen, en een gelijk ook het oude baanrecord te verbreken. Met vier heatoverwinningen ging hij als favoriet de finale in, maar werd hier toch tweede achter Shanes.

Ondanks enkele regendruppen en een flinke bui tijdens de finale heats zagen we vanavond een mooie avond aan grasbaanracen in alle klassen. Voor Mark Beishuizen werd het toch een avond met een bittere nasmaak. Beishuizen was als reserve rijder opgesteld, en mocht tijdens de laatste voorserie eindelijk een keer invallen doordat Dave Meijerink z'n motor niet aan de gang kreeg. De race werd echter gewoon gestart en Beishuizen mocht kon alleen toekijken. Na overleg met de wedstrijdleider werd hij in z'n gelijkgesteld, maar de heat werd niet over gestart. Ee bijzondere gang van zaken, en jammer voor Beishuizen die hierdoor kon inpakken.