5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Jason Doyle wint zijn tweede SGP van het seizoen in Gorzow!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 28 augustus 2016 om 09:32 Geplaatst op 28.08.2016 om 09:32

In een uitverkocht Edward Jancarz Stadium zagen zo'n 17.000 toeschouwers hoe de Australische speedway rijder Jason Doyle zijn tweede Speedway Grand Prix van het seizoen won. Nadat hij in de Tsjechische hoofdstad Praag eerder dit jaar zijn alle eerste GP won is hij hard op weg naar een greep voor de Wereld titel. Tijdens een ongelofelijk spannende finale wist Doyle na vier rondes als eerste de finishlijn de passeren voor Tai Woffinden en Chris Holder. Thuis rijder Bartosz Zmarzlik mistte net het podium met een vierde plek in de einduitslag.

Het stadion in Gorzow kent eigenlijk alleen maar zitplaatsen maar nadat deze al snel waren uitverkocht werden er nog duizenden staplekken toegevoegd. Dit zorgde voor een epische sfeer wat je alleen maar in Polen kunt ervaren. Het Grand Prix veld is dit jaar zo aan elkaar gewaagd dat we na zeven GP-wedstrijden zes verschillende winnaars kennen. Dit zagen we ook terug in de verdeling van de halve finales; tussen top acht rijders zaten slechts twee puntjes.

Opvallend was de sterke prestatie van Nicki Pedersen. De Deen kent een erg matig seizoen maar leek er in Gorzow weer helemaal bij te zitten. Na de 20 heats was hij met 12 punten de beste maar in de halve finale werd hij toch uitgeschakeld. Hancock strandde ook in de halve finales maar doordat de punten gisteravond zo dicht bij elkaar lagen staat hij met 94 punten nog steeds aan de leiding gevolgd door Doyle op 87. Over twee weken staat de volgende GP op het programma in Teterow.