KNMV maakt officiële 2017 baansport kalender bekend

Nieuwsbericht Geplaatst op donderdag 12 januari 2017 om 19:03 Geplaatst op 12.01.2017 om 19:03

Even voor de jaarwisseling wisten wij al de voorlopige KNMV baansport kalender voor 2017 bekend te maken. Nu een paar weken later heeft de KNMV dan officieel de kalender bekend gemaakt inclusief de klasse indelingen, en deze bevat enkele wijzigingen ten opzichte van de eerder gepubliceerde kalender.

De ONK Grasbaan wedstrijd van Noordwolde is verplaatst van zondag 2 juli naar zondag 26 juli. Daarnaast zal Blijham op zaterdag 3 juni een Internationale speedway wedstrijd organiseren. Vermoedelijk zal er ook nog een ONK Speedway in Heusden-Zolder georganiseerd worden maar dit is nog niet bevestigd.

Het Dutch Open Grasstrack format zal dit jaar 5 wedstrijden hebben (Vries, Eenrum, Roden, Stadskanaal en Noordwolde). De zijspannen hebben een extra wedstrijd voor de ONK punten in Lattrop. De specials en de zijspannen hebben daarnaast nog verschillende Internationale wedstrijden zoals in Loppersum en Staphorst.

Het zal voor veel klassen een vol jaar met wedstrijden worden. Zo rijden de 125cc specials maar liefst 17 wedstrijden, de beide Shorttrack klassen hebben een wedstrijd minder en mogen 16 keer de baan in. De Specials nationaal rijden op eigen verzoek minder wedstrijden en mogen 10 keer van start gaan. Klik hier voor de volledige klasse indeling.