Franky Zorn in de finale tijdens tweede IJsspeedway GP in Togliatti!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 5 februari 2017 om 17:28 Geplaatst op 05.02.2017 om 17:28

Dmitry Khomitsevich heeft vanmiddag de tweede IJsspeedway Grand Prix gewonnen. In het Anatoly Stepanov stadion in Togliatti was de Wereld kampioen van het afgelopen seizoen, minus een crash in zijn derde heat, ongeslagen. De strijd voor de Wereld titel lijkt na twee gereden Grand Prix's tussen Khomitsevich en Dmitry Koltakov te gaan. Koltakov werd tweede in de finale, maar scoorde in de eindstand toch een puntje meer dan zijn naamgenoot.

Nadat Franky Zorn gisteren tijdens de eerste Grand Prix de kwalificatie voor de finale net niet behaalde was hij vandaag wel bij de beste vier. In zijn halve finale wist de Oostenrijker de beide Russen, Daniil Ivanov en Nikita Toloknov, te verslaan. In de finale pakte de Oostenrijker wederom een super start en wist de drie Russen even achter zich te laten. Zorn reed lange tijd op de tweede plek maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met de vierde plek.

In de grote finale zagen we achter de beide Dmitry's een verassende derde Russische naam, namelijk die van Dinar Valeev. De jonge Rus is er dit jaar voor het eerst bij in de Grand Prix's en wist mede door zijn agressieve race-stijl een derde plek te behalen op het podium. In de tussenstand staat de rookie inmiddels op een vierde plek met 28 punten.

Naast Zorn zagen we ook een sterk optreden van Niclas Svensson. Naast de zes Russen, en Zorn, wist Svensson junior met zeven punten de halve finale te behalen. Tijdens zijn halve finale crashte de jonge Zweed en was het over-en-uit. Een minder optreden zagen we van Harald Simon die na vier heats racen al mocht inpakken. De Oostenrijker crashte tijdens zijn vierde heat en kon niet meer aantreden vanwege een dikke enkel.

Simon was niet de enigste rijder die een medische check nodig had, ook Ove Ledstrom mocht naar de ziekenboeg. Ledstrom reed tijdens zijn derde heat sterk aan de leiding maar na een aanvaring met een strobaal crashte hij. Met een kneuzing kwam hij er echter gelukkig goed van af. Volgende week zaterdag en zondag gaat het GP seizoen verder in Shadrinsk.