Vier op een rij voor oppermachtige Igor Kononov in Almaty!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 19 februari 2017 om 09:57 Geplaatst op 19.02.2017 om 09:57

Met een maximale score van 21 punten heeft de koning van Almaty, Igor Kononov, de zesde IJsspeedway Grand Prix gewonnen. Gisteren won Kononov ook al alle heats, en ook vandaag was hij veruit de sterkste. Inmiddels is het de vierde Grand Prix op rij die naar Kononov gaat. Tussenstand leider Dmitry Koltakov wist de schade beperkt te houden en scoorde twee puntjes minder, en werd in de grote finale tweede achter Kononov.

Franky Zorn wist net als in Togliatti de finale weer te bereiken maar had hierin geen kans tegen de oppermachtige Russen. Zorn kwam door een gelukje een ronde verder nadat Dinar Valeev in de halve finale bijna onderuitging waardoor Zorn hem kon inhalen. De volgende twee Grand Prix worden over twee weken gereden in de hoofdstad van Duitsland, Berlijn.

Voor de meeste rijders gaat het racen volgend weekend echter gewoon weer verder. In Ufa staat het Europees kampioenschap op het programma, en in Togliatti gaat de Superliga de laatste fase in. De Zweedse rijders hebben de langste reis, zij rijden volgende week zaterdag hun Zweedse kampioenschap in Hallstavik.