Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
woensdag 15 juli 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 27 maart 2017 om 18:58

Balkbrug - De Motor- en Automobielclub MAC van Dedem uit Balkbrug organiseert al jaren op Tweede Paasdag de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces in Balkbrug. In navolging van 2014 vindt ook dit jaar de eerste halve finale in de Internationale Specialklasse plaats. “De wedstijdcommissie van de KNMV geeft aan met het aan ons toekennen van deze halve finale er alle vertrouwen in te hebben dat wij dit evenement wederom goed neerzetten”, vertellen diverse bestuursleden van de MAC van Dedem. “Omdat de tweede halve finale op 14 juli in Marmande (Frankrijk) verreden wordt, dient de eerste redelijk vroeg in het seizoen verreden te worden”. 

Maar liefst achttien topcoureurs uit zes verschillende Europese landen komen op Tweede Paasdag, 17 april aanstaande, aan de start van de Internationale Specialklasse. Voor Nederland komen maar liefst vier coureurs aan de start: de huidig Nederlands kampioen Jannick de Jong, Henry van der Steen, en youngsters Romano Hummel en Dave Meijerink. “Wij zijn als MAC van Dedem enorm trots en blij dat onze clubrijder Dave Meijerink hier ook aan de start mag verschijnen”. Ook zal regerend Europees kampioen de Engelse James Shanes aan de start staan.

Naast de genoemde halve finale wordt er op de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces gestreden in de Internationale zijspanklasse, ST1, ST2 en 125 cc specials. Er is dit jaar ook gekozen om voor de kleine toeschouwers onder ons een speelhoek te creëren. Na afloop van het evenement zal er een kleine afterparty gehouden worden in de feesttent op het terrein met een liveband. De naam van de band is Bar en Booz, de bandleden komen uit de omgeving van Balkbrug. De entree is gewijzigd ten opzichte van vorige jaren, er is nu gratis entree tot 18 jaar vanaf 18 jaar is de entree 15euro.

Naast de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces organiseert de MAC van Dedem samen met de AMBC uit Staphorst een wedstrijddag voor de Jeugd- en Nationale klassen in de Grasbaansport. Op het terrein aan de Molenweg in Balkbrug komen op zaterdag 22 april maar liefst zeven verschillende klassen aan het lint. Ook deze races hebben een speciaal karakter, want de punten tellen mee voor het Nederlands Kampioenschap. De Mac van Dedem en de AMBC hebben er weer voor gekozen om geen entree te heffen voor deze dag. Dus wilt u eens kennis maken met de grasbaansport is dit een uitgelezen kans.

Persbericht: Mac van Dedem