5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Dmitry Koltakov voor tweede keer Wereld kampioen ijsspeedway!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 2 april 2017 om 20:37 Geplaatst op 02.04.2017 om 20:37

Dmitry Koltakov is vandaag in Heerenveen voor de tweede keer Wereld kampioen ijsspeedway geworden. Het leek slechts om een formaliteit te gaan want Koltakov was onverslaanbaar op de ijsbaan in het Thialf stadion. Tijdens zijn vierde heat had hij nog een puntje nodig maar ook deze heat werd winnend afgesloten. Met uiterste Russische kalmte werd de wedstrijd zonder enkele viering verder vervolgt.

Koltakov denderde in de finale door naar een vierde GP overwinning op rij maar crashte verbazingwekkend in de laatste bocht van de laatste ronde. Door deze crash ging de dag overwinning alsnog naar Dmitry Khomitsevich en GP nieuwkomer Dinar Valeev pakte zijn eerste tweede plek tijdens een Grand Prix. Daniil Ivanov werd derde en nam hiermee de vijfde plek in het klassement over van Franky Zorn.

De Oostenrijker is hiermee wel de beste niet Russische deelnemer van het jaar geworden. Zorn zat overigens erg dichtbij de kwalificatie voor de finale heat maar moest zich toch overgeven aan Valeev. Naast Zorn was ook Niklas Svensson op weg naar de finale. Svensson lag lange tijd op een tweede plek voor Khomitsevich maar uiteindelijk was het toch wederom weer een Russische finale.

Wildcard rijder Simon Reitsma kon vandaag helaas geen punten scoren en werd 16de in de daguitslag. De beide reserve rijders, Jasper Iwema en Bart Schaap, hadden vandaag niet heel veel te doen. Iwema mocht tijdens de 19de heat van de wedstrijd eindelijk de baan in voor Max Niedermaier die zijn laatste heat liet schieten. Tussen Gunter Bauer en Iwema zagen we een erg mooi gevecht waarbij Iwema de Duitser zelfs wist in te halen. Helaas ging het in de laatste ronde mis en eindigde Iwema onschuldig in de strobalen.

Met 4500 toeschouwers op vrijdag, 8000 zaterdag en 5500 vandaag is het een succesvol weekend geworden in Heerenveen. Het ijsspeedway seizoen is nu toch echt voorbij al zijn de voorbereidingen voor volgend seizoen al in volle gang. Zoals het nu lijkt in het Thialf op 6,7 en 8 april volgend jaar weer het toneel voor de ijsraces!