Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
dinsdag 7 april 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 4 augustus 2012 om 15:29
Op zondag 2 september organiseert de SpeedwayFanClub SFC hun jaarlijkse Gouden Helm wedstrijd op de speedway baan in Heusden-Zolder. Op het programma staan drie klasses; de Internationalen, de Nationalen en de Rookies.


Persbericht (3 augustus)

Zondag 2 september organiseert de SpeedwayFanClub SFC vzw haar 3e evenement van het jaar. Sinds we in 2009 opnieuw met de traditie van de Gouden Helm aanknoopten zijn we inmiddels toe aan de 4e uitgave van deze topwedstrijd.
Nadat we 24 juni laatst leden onze teamwedstrijd door slechte weersomstandigheden helaas moesten afgelasten kijken we samen met U heel erg uit naar deze toch wel befaamde wedstrijd !

Zoals gewoonlijk staan er verschillende klassen aan de start. In het Gouden Helm veld nemen 16 internationale toprijders het tegen mekaar op. De winnaar van 2010, de Deen Peter Juul Larsen zal de strijd aangaan met onder meer Nederland’s enige profrijder, Theo Pijper. Verder komen nog enkele profrijders aan de start zoals de Brit Kyle Newman en de Polen Tomasz Piszcz en Krzysztof Stojanowski. Nederland is goed vertegenwoordig door onze clubrijders Nick Lourens, Randy Oldenziel, Dirk Fabriek, Henry van der Steen en Sjoerd Rozenberg. Met enkele buitenlandse toppers lopen de onderhandelingen nog dus meer info vind U weldra op onze website.

In de klasse van de nationalen zien we Wim en Willy Kennis aan het werk tegen rijders uit Nederland, Engeland en Frankrijk. Bij de rookies draait het om onze Belgen. David Steegmans, Kristof Ceusters, Alessandro Borgia, Vital Sleypen en Des Vanzonhoven nemen het op tegen hun Nederlandse concurrenten. Tevens ziet U de 125cc demo rijders aan het werk waar Dennis Claes België zal vertegenwoordigen.

Zaterdag 1 september is er vrije training van 11 tot 17u en de toegang is gratis.
Zondag 2 september starten de trainingen om 10u, de voorseries om 12u gevolgd door de rijdersvoorstelling en het hoofdprogramma vanaf 13.30u. Een entreekaartje kost dan € 12, onder de 16 jaar is de toegang gratis. Een programmaboekje en het parkeren is gratis.

Voor meer info volgt U onze website www.speedwayfanclub.be of zoekt U ons evenement “Golden Helmet Speedway” op facebook.

Tot 2 september !

SpeedwayFanClub SFC vzw