dinsdag 26 maart 2019 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 27 maart 2018 om 20:57

Heusden-Zolder - Zondag 22 april open SpeedwayClub Helzold haar speedwayseizoen 2018. Dit jaar pakken we uit met een succesformule uit het verleden, een team speedway wedstrijd. De Helzoldstars zullen in eigen stadion er alles aan doen om Team Europa te verslaan. De wedstrijd wordt betwist tussen 2 teams van elk 7 rijders over 15 heats.

In heat 15 komen de beste 2 rijders van beide teams tegen mekaar uit in een superheat. Wanneer een team 6 punten achterstand heeft mag het een rijder inzetten als “Joker” die dan zijn punten verdubbelt. De Helzoldstars worden aangevoerd door de Fransman Xavier Muratet die als kapitein zijn troepen zal proberen naar de zege te leiden. Hij wordt gesteund door de snelle Deense profrijders Emil Grondal en Peter Karger. Verder zullen de Brit Lee Geary, de Nederlander Anne Spaan, de Duitser Sascha Stumpe en de jonge Fransman Julien Cayre de eer van het thuisteam hoog proberen te houden.

De tegenstand van Team Europa zal niet min zijn. Zij worden aangevoerd door hun kapiteint, de ervaren rot Sjoerd Rozenberg uit Nederland. Hij kan rekenen op de Duitse prof Danny Maassen en de Deen Mark Beyer. Verder zien we voor Team Europa de Nederlanders Henry van der Steen, Jarno de Vries, Darrell de Vries en de Duitser Dennis Helfer.

In het bijprogramma start de klasse van de nationalen. Hierin zullen we de Belgen Willy Kennis en Alessandro Borgia aan het werk zien tegen rijders uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Mooi om zien is dat in deze klasse 2 jongedames de strijd aan gaan met hun mannelijke collega’s. Publiekslievelinge Kelly Velda uit Nederland en de Française Audrey Dupuy uit Frankrijk. Andere klasse in het bijprogramma zijn de classic rijders en de 125cc jeugd rijders uit Nederland. Verder zal er een demonstratie te zien zijn van zijspannen en go-karts.

Zaterdag 21 april zal tussen 9 en 12u de try-out plaats vinden, de vrije trainingen starten om 13u en zijn gratis bij te wonen. Zondag 22 april starten de officiële trainingen om 10u, gevolgd door de eerste heat om 12.30u. Een entreekaartje kost € 14, parkeren en het programma zijn gratis.

Persbericht: SC Helzold