5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Dmitry Koltakov sluit WK IJsspeedway perfect af!

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 9 april 2018 om 20:03 Geplaatst op 09.04.2018 om 20:03

Dmitry Koltakov heeft gistermiddag in Heerenveen het WK IJsspeedway met een perfecte score van 21 punten afgesloten. Koltakov scoorde voor de zesde dit keer dit seizoen een maximale score, en overtroefde ook de magische grens van 200 punten in het kampioenschap. In totaal liet de Rus slechts acht punten liggen over 70 gereden heats. Daniil Ivanov stelde de tweede plek in het kampioenschap zeker, en Dmitry Khomitsevich werd derde.

Khomitsevich was met Ivanov nog volop in de strijd voor de tweede plek in het kampioenschap maar behaalde gisteren zijn slechtste score van het seizoen. De Rus kwam ook niet tot aan de finale heat, dit ten voordele van Martin Haarahiltunen. Voor Haarahiltunen was het de zevende keer dat hij in de finale heat kwam, maar helaas mistte hij het podium.

Franky Zorn kende zijn beste wedstrijd van het seizoen en plaatste zich eenvoudig voor de halve finales. De Oostenrijker was de Russen te snel af bij de start maar zoals wel vaker dit seizoen laat Zorn het dan toch weer liggen. Zorn sluit de laatste WK finale af met een vijfde plek, en een zesde plek in het kampioenschap. Voor deze zesde plek was het nog spannend tussen hem en Harald Simon. De veteraan eindigde op een puntje minder op een zevende plek.

De Nederlandse deelnemers eindigden in de onderste regionen van de uitslag. Jasper Iwema werd de beste Nederlander maar wist zijn eerste drie heats niet te finishen vanwege mechanische problemen. Wildcardrijder Bart Schaap reed een prima wedstrijd en kon zich steeds beter aansluiten bij de rest. Reserverijders Jimmy Tuinstra en Simon Reitsma mochten beide een keer invallen, maar zonder punten. Reitsma had een lekke band en ging er met een highsider flink hard af, gelukkig met enkel een kneuzing in zijn schouder.