5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Sterke overwinning voor David Bellego tijdens Night of the Fights in Cloppenburg

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 15 september 2019 om 18:32 Geplaatst op 15.09.2019 om 18:32

David Bellego heeft vrijdagavond de Night of the Fights speedway wedstrijd van Cloppenburg gewonnen. Het was alweer de 10de keer dat Cloppenburg deze grote show wedstrijd organiseerde in het knusse speedway stadion, in het industriegebied van Cloppenburg. Met Bellego zagen we een verassende winnaar nadat topfavoriet Jason Doyle in de halve finales strandde.

Met zo'n 4000 man publiek zat het stadion weer tot aan de nok toe vol, en met daarbij gratis uitgedeelde toeters was het een top sfeertje. Voor de Duitse fans was het ook genieten geblazen want twee Duitsers wisten zich tot aan de finale te knokken. Rene Deddens wist uiteindelijk de beste Duitser te worden met een derde plek in de finale. Voor de politieman uit Emstek een top resultaat want vanwege zijn werk is hij nog maar zelden te zien op de speedway motor.

Martin Smolinski werd de tweede Duitser nadat hij in de halve finales spectaculair Doyle wist in te pakken, en hierdoor alsnog in de finale kwam. Bellego won dus de finale, die overigens helaas niet meer zo spannend was. De Fransman pakte direct te leiding en liet deze niet meer gaan. De jonge Pool Adrian Gala werd sterk tweede voor Deddens en Smolinski.