Bartosz Zmarzlik maakt de dubbel compleet in Wroclaw!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 1 augustus 2021 om 10:40 Geplaatst op 01.08.2021 om 10:40

Bartosz Zmarzlik heeft zijn Wroclaw weekend perfect geëindigd met ook een overwinning op de zaterdag avond tijdens de vierde Speedway Grand Prix van het jaar. De finale werd een zwaar gestreden strijd waarbij Artem Laguta aanvankelijk de leiding pakte, en overigens gelijk zijn voorspatbord verloor. Laguta verloor een heat eerder ook al bijna zijn zadel.

Laguta bleef de gehele Finale heat keurig aan de binnenkant maar maakte een fout in de allerlaatste ronde waardoor hij naar buiten dreef. Zmarzlik wist vervolgens binnendoor te komen en Laguta net op de finishlijn te passeren. Leon Madsen pakte de derde plek in de Finale, en Tai Woffinden werd vierde. Voor Woffinden van het overigens zijn 100ste Speedway GP.

Lokale held Maciej Janowski mistte de Finale met een derde plek in zijn halve finale, maar staat op dit moment nog wel aan de leiding in het kampioenschap. De Pool staat nu op 66 punten, net als Laguta. Zmarzlik volgt op 63 punten en maakte een matig Praag weekend meer dan goed met twee overwinningen in Wroclaw. Aankomend weekend staat de volgende 'double header' op het programma in Lublin!