Internationale Grasbaanraces in Balkbrug zijn terug op tweede paasdag

Nieuwsbericht Geplaatst op woensdag 23 maart 2022 om 16:23 Geplaatst op 23.03.2022 om 16:23

PERSBERICHT Nadat het evenement vanwege de coronasituatie twee jaar op rij afgelast moest worden is organisator MAC van Dedem erg blij dat in 2022 weer de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces in Balkbrug georganiseerd kunnen worden. Traditiegetrouw worden de races verreden op tweede paasdag. Vanwege het 75-jarig jubileum pakt de MAC van Dedem uit met maar liefst 18 rijders in de Internationale Specials klasse.

De 2022-editie van de Jacobs Groep Grasbaanraces in Balkbrug wordt georganiseerd op maandag 18 april en is de eerste internationale race op de kalender. Na twee jaar van afwezigheid pakt de MAC van Dedem groots uit tijdens hun 75-jarig bestaan. Er staan maar liefst zes raceklassen op het programma met de Internationale Specials, Zijspannen, NK 250cc, NK 500cc, Powergirls en 125cc Specials. Tijdens deze speciale editie bestaat het Internationale Specials startveld uit 18 in plaats van de gebruikelijke 12 rijders. Kortom een vol programma met extra races en een ijzersterk deelnemersveld.

Interesse vanuit de rijders is er volop vanuit binnen- en buitenland. Zo zullen uiteraard MAC van Dedem clubrijders Dave Meijerink, Harriet Zwiers en Niek Meijerink aan de start verschijnen. Daarnaast keert Jannick de Jong na vier jaar terug als actief coureur in de grasbaanracerij. Naast de Nederlandse top zullen er ook rijders uit onder andere Denemarken, Engeland, Duitsland en Tsjechië naar Balkbrug afreizen.

Ook is er volop vertier in de paddock. De band Dirty Dog zal voor gezelligheid in de feesttent zorgen en is er voor kinderen, die tot 16 jaar gratis naar binnen mogen, ook van alles rondom de baan te beleven. Voor de genodigden en sponsoren heeft de MAC van Dedem een VIP-tent. Het wedstrijdprogramma op het grasbaanterrein aan de Molenweg in Balkbrug begint maandag 18 april om 12:00 uur met de rijdersvoorstelling en de eerste race gaat om 12:30 uur van start.

Kaarten zijn met korting te koop via de website van de MAC van Dedem. Zo hebben volwassen vanaf 18 jaar € 3,50 korting bij aanschaf van de e-tickets. Jeugd tussen de 16 en 18 jaar krijgen online € 2,50,- korting. Alle informatie en het bestellen van entreekaarten is te vinden via: http://www.macvandedem.nl/mesmerize/internationale-jacobs-groep-grasbaanraces/.

Wat: Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces
Wanneer: maandag 18 april – tweede paasdag
Hoe laat: 12:00 uur rijdersvoorstelling en 12:30 uur eerste race
Waar: Grasbaanterrein aan de Molenweg in Balkbrug

Foto: Henk Mannes