Persbericht: Battle of the Champions in Heusden-Zolder

Nieuwsbericht Geplaatst op vrijdag 5 augustus 2022 om 11:14 Geplaatst op 05.08.2022 om 11:14

Zondag 28 augustus sluit SpeedwayClub Helzold het seizoen 2022 af met de traditionele topwedstrijd, de Gouden Helm. En dat mag u deze keer letterlijk nemen, het wordt een strijd tussen kampioenen. SC Helzold is erin geslaagd om de laatste vier winnaars van de Gouden Helm onder contract te leggen. Dat is uniek en nooit eerder zagen we zoveel ex-winnaars het tegen mekaar opnemen op de sintelbaan van het Helzoldstadion.

We stellen de vier ex-winnaars graag even aan u voor:

In 2019 was de zege voor de Letse profrijder Jevgenijs Kostigovs. Kostigovs is een profrijder die voor zijn Letse club Daugavpils uitkomt in de Poolse speedwayliga, zonder twijfel de sterkste liga ter wereld. Pas vertegenwoordigde Kostigovs nog zijn land in het wereldkampioenschap voor landenteams in Denemarken.

In 2018 ging de Deen Mark Beyer met de gouden helm aan de haal. Beyer rijdt wekelijks in de Deense liga en staat bekend om zijn vechtersmentaliteit, met hem ben je nooit klaar.

In 2017 was de gouden helm voor de Britse prof Max Clegg. Clegg tijdens de coronacrisis er even tussenuit geweest maar is nu terug “back on track”. Met zijn bliksemsnelle starts zal hij ongetwijfeld weer te duchten zijn.

In 2016 won een toen jonge heel jonge Noor Lasse Frederiksen ietwat verassend de gouden helm. Intussen is Fredriksen volwaardig profrijder en rijdt hij wekelijks zijn wedstrijden in de Engelse en Deense liga’s. Ook Fredriksen vertegenwoordigde pas nog zijn land in het wereldkampioenschap voor landenteams.

Alsof het met deze vier ex-winnaars nog niet genoeg is, heeft SC Helzold daarnaast nog een indrukwekkend lijstje met rijders gecontracteerd. Publiekslieveling en winnaar in april laatst leden, de Oostenrijker Daniel Gappmaier. Gappmaier staat bekend om zijn spectaculaire rijstijl. Ook hij is één van de favorieten voor de zege.

Andere rijders die kans maken om de gouden helm te winnen zijn de Deense tiener Emil Eis, de ervaren Tsjech Ondrej Smetana en de Finse international Niklas Sayrio.
Het veld wordt compleet gemaakt met de Nederlanders Lars Zandvliet, Renée van Weele, Nigel Hummel en Jeffrey Sijbesma. De Fransen Xavier Muratet en Julien Cayre zijn ook van de partij net zoals de Duitser Daniel Spiller en de Tsjech Patrik Linhart.

Naast dit indrukwekkende deelnemersveld in de strijd om de gouden helm staan ook de klassen van de nationalen, 125cc en de speedkarts aan de start. In de klasse van de nationalen is het uitkijken naar de Belgen Johnny Kinable, Joris Theijbers, Peter Rogiers en comeback-kid Alessandro Borgia. Kunnen zij Nynke Sijbesma, de snelle jongedame uit Nederland nu wel verslaan. Nynke won zowel in april als juni de klasse van de nationalen.

Op zaterdag 27 augustus zijn er vrije trainingen van 12 tot 17u. Deze zijn gratis bij te wonen. Op zondag 28 augustus starten de officiële trainingen om 10, de rijdersvoorstelling om 13u en het hoofdprogramma om 13.30u. Parkeren en het programma zijn gratis, een enteekaartje kost € 17. Inwoners van Heusden-Zolder en -16 jarigen krijgen gratis toegang.

Speedwayclub Helzold hoopt u te mogen verwelkomen tijdens de gouden helm, “battle of the champions”.

 

Tekst: Nico Moors