Balkbrug opent baansportseizoen met grasbaanspektakel op 2e paasdag!

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 27 maart 2023 om 08:18 Geplaatst op 27.03.2023 om 08:18

De geur van methanol, brullende motoren en bloedstollende races. Dat is waarom vele motorsportliefhebbers jaarlijks hun weg weten te vinden naar de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces in Balkbrug, traditiegetrouw op tweede paasdag. Ook dit jaar trapt organisator MAC van Dedem het baansportseizoen af met een vol programma, met maar liefst 6 raceklassen.

Op maandag 10 april is de MAC van Dedem gastheer van de eerste internationale wedstrijd op de kalender. De club kan terugkijken op een zeer succesvol jubileumjaar van de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces in 2022, na twee jaar van afwezigheid door corona. Daarom heeft de MAC van Dedem er ook dit jaar voor gekozen om maar liefst achttien deelnemers in de internationale special-klasse aan de start te laten verschijnen.

Naast de internationale solo’s zullen ook de ONK-zijspannen, specials nationaal, shorttrack ST1 en ST2 en de powergirls van start gaan tijdens de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces.

Voor veel liefhebbers zijn de ogen vooral gericht op de snelle mannen in de internationale special-klasse. Zo is de winnaar van vorig jaar en huidig Europees kampioen Romano Hummel, erop gebrand om ook dit jaar zijn titel te verdedigen op de piste van Balkbrug. Concurrentie is er van de snelle clubrijder Dave Meijerink, die na een pechjaar met blessures weer vol gemotiveerd de strijd wil aangaan met toprijders uit maar liefst zes verschillende landen.

Een andere talentvolle clubrijder is de 15-jarige Niek Meijerink die dit jaar is overgestapt van een 125cc naar een 250cc special, waarmee hij direct de strijd kan aangaan in de specials nationalen. De club heeft ervoor gekozen om in deze klasse jong talent aan de start te laten verschijnen. Daarnaast komt clubrijdster Harriet Zwiers in actie in de altijd spectaculaire ST2-klasse.

De Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces kenmerkt zich door gemoedelijkheid. Zo treedt na afloop de rockband JaWis op in de feesttent. Voor genodigden en sponsoren is er gezorgd voor een VIP-tent. Het programma begint om 12:00 uur met de rijdersvoorstelling en 12:30 uur met de start van de eerste wedstrijd.

Kaarten zijn met korting te koop via de website van de MAC van Dedem. Zo hebben volwassenen vanaf 18 jaar € 2,50 korting bij aanschaf van een e-ticket. Tot 16 jaar is de toegang gratis. Jeugd tussen de 16 en 18 jaar krijgen online ook € 2,50 korting. Alle informatie en het bestellen van entreekaarten is te vinden via: http://www.macvandedem.nl/mesmerize/internationale-jacobs-groep-grasbaanraces/.

Daarnaast is het zaterdag 22 april de beurt aan de jeugd en nationalen, waarbij spanning gegarandeerd is. Deze wedstrijd wordt door de MAC van Dedem samen met de AMBC Staphorst georganiseerd op de grasbaan in Balkbrug. De toegang voor deze wedstrijd is gratis. U bent van harte welkom.

Wat: Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces
Wanneer: maandag 10 april – tweede paasdag
Hoelaat: 12:00 uur rijdersvoorstelling en 12:30 uur de eerste race
Waar: Grasbaanterrein aan de Molenweg in Balkbrug

 

Persbericht: Mac van Dedem