Duitse jeugd domineerd Neuenknick

Nieuwsbericht Geplaatst op zaterdag 29 juni 2013 om 23:55 Geplaatst op 29.06.2013 om 23:55

Nadat de traditionele wedstrijd tijdens pasen in Neuenknick niet door kon gaan door de naweeën van de winter kon de club het niet laten om alsnog een aantal maanden later een internationale wedstrijd te organiseren. [END] Net als vorig jaar stonden er in het hoofdprogramma weer heats met maar liefst zes rijders aan de start. Of dit nou wel de juiste keuze was bevalt nog te betwisten, maar spectaculaire heats werden het sowieso. In het 18 koppige rijdersveld stonden twee Nederlandse rijders aan de start. Sjoerd Rozenberg kon als clubrijder natuurlijk niet missen. Anne Spaan werd op het laatste moment gecontracteerd doordat Marco Gaschka verstek moest laten gaan wegens een Poolse Extra league wedstrijd. Rozenberg reed een keurige wedstrijd en wist met drie punten tot een 15de plek in de einduitslag te komen. Anne Spaan deed het beter en hij kwam met zeven punten net tot aan de halve finales. In zijn halve finale zat er niet meer in dan een laatste plek, maar toch een goed resultaat voor Spaan die een comeback maakt. De wedstrijd werd uiteindelijk een 1, 2 en 3 voor de Duitse jeugd. Marcel Helfer won, net als vorig jaar, de wedstrijd voor Erik Riss en Michael Hartel. Hartel is het nieuwe top talent uit Duitsland en met zijn 15 jaren staat niets hem in de weg om door te groeien in deze mooie sport. Helaas verliep de wedstrijd niet zonder crashes en werden heats hierdoor regelmatig stil gelegd. Zo reed de Zweed Olof Nilsson zijn allereerste wedstrijd buiten Zweden, maar door een crash in zijn tweede heat was het al snel weer einde verhaal. Mark Riss wist zijn eerste heat nog te winnen, maar ook hij ging tegen de vlakte in zijn tweede heat. De uitslag: 1. Marcel Helfer 24 2. Erik Riss 3. Micheal Hartel 24 4. Mathias Thornblom 20 5. Roman Cejka 15 6. Tomasz Chrzanowski 18 Uitgeschakeld na halve finales: 7. Danny Maassen 14 8. Patrick Lykke Nielsen 12 9. Eduard Krcmar 11 10. Jorg Tebbe 9 11. Anne Spaan 7 12. Patryk Besko 7 Niet geplaatst voor halve finales: 13. Ronny Weiss 7 14. Dominik Kosakowski 7 15. Mark Riss 5 16. Sjoerd Rozenberg 3 17. Dennis Helfer 1 18. Olof Nilsson 1 In de B groep was een rijdersveld met acht rijders geregeld, inclusief drie Nederlandse rijders. Helaas moest Lars Zandvliet afmelden door een langbaan wedstrijd en ook Pascal Swart en Henkie Koonstra waren niet aanwezig. Andy ter Schuur werd vervolgens gecontracteerd om toch nog een Nederlands tintje in de wedstrijd te hebben. Door alle afmeldingen waren er nog maar zes rijders over en werd het schema over de kop gegooid. In plaats vier rijders per heat werden dat er nu zes en werd de wedstrijd met 4 manches afgewerkt. Onno Rykena won de wedstrijd met 17 punten. Rykena maakt de overstap vanuit de 250cc en lijkt geen moeite te hebben met een 500cc machine. Clubrijder Marcel Sebastian brak onlangs nog z'n sleutelbeen en wist tijdens zijn comeback een mooie tweede plek te scoren. Nils Hesse, ook clubrijder, werd derde met 12 punten. De uitslag: 1. Onno Rykena 17 2. Marcel Sebastian 13 3. Nils Hesse 12 4. Andre Majewsky 8 5. Andy ter Schuur 3 6. Jeremy Cipinski 5 De jeugd klasses In de 250cc klasse stonden slechts vier rijders aan de start, waarvan slechts een Duitser. Het top talent Arslan Fayzulin kwam het hele eind weer uit Rusland en won de wedstrijd door alle heats te winnen. Romano Hummel werd met 7 punten tweede en Buddy Prijs werd derde. Ook in de 125cc klasse waren weinig Duitse deelnemers, gelukkig was er hierdoor wel plek voor onze eigen Nederlandse rijders. De overwinning ging naar Jarno de Vries die alle heats op zijn naam schreef. Dani Abbas werd tweede en Tim Wunderer werd derde. Christian Wagemans miste net het podium met een vierde, en laatste, plek in de finale heat. De vijfde plek ging naar Margier Diever en Jana-Maria Muschiol werd zesde. Jeffrey Sijbesma werd zevende.