5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Vooraankondiging: Dutch Open Speedway in Veenoord

Nieuwsbericht Geplaatst op woensdag 14 juni 2023 om 21:32 Geplaatst op 14.06.2023 om 21:32

De ONK Speedway editie 2023 belooft een grandioos spektakel te worden. In het hoofdprogramma wordt er gestreden om de Nederlandse titel. Het lijkt bijna onvoorstelbaar om met 130 km per uur, zonder remmen en vol gas de bocht in te denderen, maar de coureurs die gaan strijden om de Nederlandse titel doen dat wel. De wedstrijd is verdeeld over heats. De rijders maken daarna hun opwachting voor de finales.

De nieuwe speedwaybaan

Wat zijn we trots op onze nieuwe speedwaybaan. De baan is verplaatst naar de andere kant van het sportcomplex dat is aan de rechterzijde van de Nieuwe weg. Afgelopen 3 juni hebben we een succesvolle trainingsdag gehad en 1 juli zal de generale repetitie voor ons zijn. De baan werd tijdens de dag steeds beter en dat merkten we ook aan de rijders. Ze reden steeds harder en ze kwamen met een grote glimlach van de baan af.

Zaterdag 1 juli zijn we dan ook erg benieuwd hoe de baan zich houdt. De verrassing zal komen met spannende races, op de oude baan was inhalen erg lastig en we zijn benieuwd hoe dat nu gaat. De bochten zijn nu ruimer bij het insturen en met de banking er ook in verwachten we mooie inhaalmanoeuvres. Doordat de verlichting nog niet in orde is beginnen we de wedstrijd eerder dan gebruikelijk. De nieuwe verlichting zal 30 september tijdens de Gouden JOPA helm in orde zijn en dan beginnen we als gebruikelijk om 19:00 uur.

Het programma:

Speedway A-groep
Speedway B-Groep
Speedway 250cc (groot kans dat deze rijders bij de b-groep in rijden)
Speedway 125cc

De wedstrijden:

Het programma start om 14:00 uur met de training.
Klokslag 16.00 uur begint de wedstrijd om de ONK-titel.

Entree:

De kassa is vanaf 13:30 uur geopend
De Entree bedraagt € 10, -
Kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen € 5, - Kinderen onder de 8 jaar gratis
Gratis parkeren
Gratis programmaboekje

 

Persbericht: Speedway Veenoord