Fredrik Lindgren wint de Speedway Grand Prix van Gorzow!

Nieuwsbericht Geplaatst op zaterdag 29 juni 2024 om 22:49 Geplaatst op 29.06.2024 om 22:49

Fredrik Lindgren heeft vanavond in Gorzow de zesde Speedway GP van het seizoen gewonnen. Voor een publiek van ruim 15.000 toeschouwers wist de Zweed, rijdend op een Bert van Essen GM, de topfavoriet Bartosz Zmarzlik te verslaan. Zmarzlik nam na de start de leiding, maar werd in de laatste ronde door een razendsnelle Lindgren ingehaald. Mikkel Michelsen pakte de derde plek.

Voor Leon Madsen eindigde de avond in drama. Na de start van de finale viel de Deen stil, vermoedelijk door een brandstofprobleem. Met Lindgren op de hoogste trede hebben we nu zes verschillende winnaars gezien in de zes verreden GP's. Zmarzlik staat nog steeds aan de leiding in het kampioenschap en heeft inmiddels 27 punten voorsprong op Jack Holder.

Het was een zeer warme dag in Gorzow, waardoor de baan extra aandacht nodig had. Er werd veel gesproeid, misschien wel iets te veel. Na de eerste heats kwamen de rijders dan ook volledig onder de modder terug naar het rennerskwartier. De wedstrijd moest daardoor langzaam op gang komen, waardoor we aanvankelijk niet veel actie zagen.

Tai Woffinden leek er na zijn eerste heat weer goed bij te zitten. Hij won zijn eerste heat, maar in de tweede heat ging het helemaal mis. Woffinden probeerde Kai Huckenbeck in te halen, die iets te wijd ging en daardoor geen ruimte meer liet. Woffinden raakte de airfence en ging over het stuur. De impact was zo groot dat hij kort zijn bewustzijn verloor en naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Volgens de laatste berichten heeft hij zijn elleboog gebroken.

Onze Duitse vriend Huckenbeck zat er in Gorzow ook weer lekker bij. Nadat hij in Gorican en Warschau al tot de halve finales kwam, zagen we hem in Gorzow opnieuw in de top acht. Een finaleplek zat er voor Huckenbeck echter nog niet in. Hij werd derde in zijn halve finale en eindigde als zesde in de einduitslag.