5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Speiser verassende winnaar van GP 5!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 8 september 2013 om 09:40 Geplaatst op 08.09.2013 om 09:40

Nadat de 250cc Youth Gold Trophy eerst hun rondes mochten draaien was het om 19:00 tijd voor alweer de vijfde (van de zes) Langbaan Grand Prix van het seizoen. Aan de start in Vechta stonden vier Nederlandse rijders! [END] Natuurlijk zagen we Jannick de Jong, Dirk Fabriek en Theo Pijper, maar door een zoveelste blessure van een van de deelnemers van Langbaan GP's mocht Nick Lourens aantreden met het startnummer 29 (7de reserve rijder van de Langbaan GP's). In totaal zagen we 20 kwalificatie heats maar daarop volgend twee halve finales en een grote finale. Theo Pijper was vandaag niet 'The Boss' want met acht punten zat een kwalificatie voor de halve finales er niet in. Erg jammer voor Pijper want hierdoor zakt hij verder terug in het kampioenschap. Nick Lourens reed keurig z'n rondjes tijdens zijn eerste Langbaan GP en hij kon het snelle veld goed bijhouden. Een kwalificatie voor de halve finales werd ook zeker niet verwacht en met drie punten kan Lourens zeker tevreden zijn. Jannick de Jong en Dirk Fabriek plaatsten zich wel voor de halve finale. Fabriek moest aantreden in de eerste halve finale maar helaas zat er niks meer in dan een laatste plek en sloot hij Vechta af met 11 punten. Hierdoor staat hij nog net op een 10de plek wat voldoende moet zijn voor een kwalificatie voor de GP's van volgend jaar. In de tweede halve finale was het De Jong die mocht rijden en hier een keurig tweede plek achter Cameron Woodward pakte. Hierdoor scoorde hij genoeg punten om door te gaan naar de grote finale! In deze finale zagen we ook Joonas Kylmakorpi, Martin Smolinski, Richard Speiser en ook Woodward! De finale moest helaas over gestart worden toen Martin Smolinski onderuit ging nadat hij op een tweede plek lag. Ondanks zijn diskwalificatie was Smolinski toch de rijder met de meeste punten en kon 23 punten op zijn conto bijschrijven. In de restart van het Richard Speiser die verrassend de leiding pakte en deze ook niet meer liet gaan! Voor de overige tweede podium plekken werd er hard gestreden door de overige rijders maar uiteindelijk was het Kylmakorpi die tweede werd en Woodward derde! Jannick de Jong werd dus vierde met in totaal 19 punten. Door deze 19 punten klimt De Jong van een vierde plek naar een tweede plek in de tussenstand. Kylmakorpi mag zich bijna alweer Wereld Kampioen Langbaan noemen want met 21 punten voorsprong en nog maar 1 GP op de kalender heeft hij een aardig solide voorsprong! Zijspannen In het bijprogramma zagen we de zijspan klasse. Om de baan te sparen werden de rondes ingekort naar drie rondes, ondanks deze inkorting zagen we toch weer erg spectaculaire races in de 'vliegende tapijten' klasse! William Matthijssen reed vandaag niet met z'n zus, maar Sandra Mollema viel in voor de nog geblesseerde Nathalie. De combinatie van Matthijssen was echter net zo snel als normaal en alle heats inclusief de finale werden gewonnen. De tweede plek ging naar de Duits kampioen Venus / Heiss en Brandhofer / Scheunemann werden derde. Sven Holstein reed met Erik van Dijk en beide heren werden vandaag vierde. De combinatie van Detz werd met zeven punten vijfde in Vechta. Alle uitslagen kunt u vinden op onze LIVE uitslagen pagina!