donderdag 19 september 2019 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 20 oktober 2013 om 13:02
Traditioneel word het Duitse baansport seizoen afgesloten met de Internationale speedway wedstrijd in Dohren. Op de 215 meter korte baan stond spanning garant, maar helaas liet het weer de organisatie in de steek.

Het middagprogramma

Zoals altijd krijgt de jeugd ook de kans tijdens deze grote internationale wedstrijden en zagen we 's middags de wedstrijden van de 50cc en de 250cc. Ook de B groep reed 's middags al zodat we 's avonds een snel top programma hadden met de A groep.

In de 250cc zagen we maarliefst vier Nederlandse speedway talenten. Darrell de Vries maakt de overstap van de 125cc naar de 250cc en reed zijn eerste wedstrijd in de klasse. De Vries reed een strakke wedstrijd en haalde een mooie derde plek in de einduitslag.

Lukas Fienhage en het Russische top talent Arslan Fayzullin waren beiden ongeslagen in de voorseries maar in de finale was het toch Fienhage die er met de overwinning vandoor ging. Alle respect overigens wederom naar Fayzullin die de 3500 kilomters weer naar Dohren heeft afgelegt!

Buddy Prijs miste net een puntje voor de finale heat en klasseerde zich als vijfde in de uitslag. Een mooi resultaat voor Prijs die volgend jaar de overstap maakt naar de 500cc klasse. Dave Meijerink reed net als De Vries zijn eerste wedstrijd op de 250cc en reed zich keurig naar een zesde plek! Romano Hummel werd zevende. Al met al hebben we hier weer vier Nederlandse speedway talenten, nu nog hopen dat ze ook in Nederland hun kunsten kunnen vertonen.

In de B groep zagen we 1 Nederlandse rijder, Pascal Swart. Swart reed een goede wedstrijd met snelle starts maar helaas voor de Hoogkerker zat er niet meer in dan twee punten en een achtste plek in de einduitslag. Ronny Weiss won de wedstrijd voor Thomas Sorensen en Marcel Sebastian.


Het avondprogramma

Helaas begon het in de avond wat te miezeren wat niet erg bevordelijk was voor de veiligheid van de rijders. Aan de start stonden 16 rijders uit acht verschillende landen waaronder twee Nederlandse rijders: Jannick de Jong en Dirk Fabriek.

Onze Nederlandse rijders hadden een zware avond en wisten helaas geen punten te scoren in het snelle rijdersveld. Opzich helemaal geen slecht resultaat, beide heren hebben nul wedstrijd ritme in de speedway mede doordat er in Nederland helaas een potje van word gemaakt.

De wedstrijd werd net als in Cloppenburg na 12 heats afgelast door de aanhoudende miezer regen. Timo Lathi won zijn drie heats en scoorde het maximaal aantal haalbare punten van negen. Miroslaw Jablonski werd tweede met acht punten en Ricky Wells werd derde. Thuis rijder Tobias Kroner verspeelde in zijn eerste heats gelijk zijn kansen door een uitval vlak na de start, wel wist hij overigens zijn overige twee heats te winnen.