Russische dominatie tijdens de Sanok Cup!

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 27 januari 2014 om 16:26 Geplaatst op 27.01.2014 om 16:26

Een spannende wedstrijd stond op het programma voor de jaarlijkse Sanok Cup van afgelopen zondag. Aan de start stond de wereld top, aangevuld met rijders die zich eerst nog moesten zien te plaatsen via de kwalificatie wedstrijd van zaterdag. [END] Naast Igor Kononov had de organisatie nog een tweetal Russen uitgenodigd, namelijk Nikolai Krasnikov en Dmitri Koltakov. In tegenstelling wat in andere media word beweerd, rijd Krasnikov niet alleen in Berlijn, maar was de multi Wereld kampioen ook in Arena van Sanok te vinden. Net als de wedstrijd van zaterdag werd weer het vreemde heat format gebruikt van 13 rijders en 13 heats. Wat hier precies de gedachte achter was is ons niet helemaal bekend, maar erg handig voor de rijders is het niet want een aantal moesten twee keer achter elkaar aan rijden zonder pauzes. Voordat de wedstrijd begon was er ook het nodige voorprogramma om het publiek wat warm te krijgen, zo werd er een ijshockey wedstrijd gespeeld en reden ook een twee tal gewone speedway rijders op het ijs (met kleine spikes uiteraard). Krasnikov en Kononov zagen zit ook wel zitten en reden ook hun rondes op een speedwayer. Voor Krasnikov was dit echter de eerste keer en gelijk in de eerste bocht parkeerde hij de motor en zichzelf al in de strobalen. Gelukkig liep het goed af en heet hij nog een aantal rondes kunnen rijden. De wedstrijd zelf was een heel stuk spannender dan de wedstrijd van zaterdag. Wel waren de Russische rijders weer oppermatig en het drietal scoorde na de 13 heats de meeste punten. In de grote finale zette deze dominantie voort en passeerde Koltakov als eerste de finishstreep voor zijn landgenoot Kononov. Franky Zorn pakte een mooie derde plek voor Stefan Svensson die vierde werd. Doordat Krasnikov in de halve finale z'n ketting verloor was hij gelijk al kansloos voor een podium plek. Het beste wat er in zat was de vijfde plek, en deze wist hij ook te pakken door de kleine finale te winnen voor Serenius, Knapp en Niedermaier. Jan Klatovsky miste met vier punten net de kwalificatie voor de halve finales. Ook Gunther Bauer mocht van de zijlijnen toekijken na zijn vier heats want drie punten waren niet voldoende. Bauer lijkt zijn vorm nog niet gevonden te hebben. Sven Holstein was de enigste Nederlandse rijder in deze grote Internationale wedstrijd. Met twee punten kon Holstein de aansluiting niet helemaal vinden, maar voor zijn eerste wedstrijd van 2014 is het toch geen slecht resultaat. Punten na de heats: Igor Kononov (3,2,3,3) 11 Nikolai Krasnikov (2,2,3,3) 10 Dmitri Koltakov (X,3,3,3) 9 Franz Zorn (2,1,3,3) 9 Per-Olof Serenius (3,1,2,2) 8 Max Niedermaier (2,3,1,1) 7 Stefan Svensson (1,2,2,X) 5 Grzegorz Knapp (2,1,2,X) 5 -- Jan Klatovský (1,X,3,X) 4 Günther Bauer (1,2,0,X) 3 Martin Posch (0,0,0,2) 2 Andrej Diviš (0,0,1,1) 2 Sven Holstein (1,0,1,0) 2 Tommy Flyktman NS Lukaš Hutla NS Semi finale 1: Kononov, Zorn, Knapp, Serenius. Semi finale 2: Koltakov, Svensson, Niedermayer, Krasnikov (D). Kleine finale (positie 5 t/m 8): Krasnikov, Serenius, Knapp, Niedermayer. Grote finale (positie 1 t/m 4): Koltakov, Kononov, Zorn, Svensson.