Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
maandag 25 mei 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 18 juni 2014 om 08:19
Halverwege het eerste echte seizoen van de Dutch Speedway League kijken we vooruit naar de derde ronde die we zondag gaan zien in Heusden-Zolder. Het thuis rijdende team, de Helzold Stars, gaan op dit moment nipt aan de leiding met 69 punten!

De teams worden inmiddels sterker en sterker door de toevoeging van buitenlandse rijders. Zo vertrouwede de Helzoldstars op het Poolse talent Mike Trzensiok in tijdens de eerste wedstrijden. Helaas raakte Trzensiok geblesseerd tijdens ronde twee in Veenoord, en zetten ze nu Max Dilger in! Naast Dilger gaan we Randy Oldenziel, Nick Lourens en Maurin Vochteloo voor de Helzoldstars zien.

De Lelystad Windmills staan op dit moment op een vierde en laatste plek en zullen flink moeten aanpoten om in de buurt te komen van de andere drie teams. Aan de start gaan we Romano Hummel en Sjoerd Rozenberg zien, maar ook Grzegorz Knapp en Niclas Nielsen. Nielsen heeft al regelmatig gereden op Zolder wat natuurlijk een flink voordeel is voor de snelle Deen.

Blijham zal gaan aantreden met de winnaar van het ONK Grasbaanrace in Loppersum, Henry van der Steen, maar ook met Pascal Swart en Buddy Prijs. De sterk rijdende Pool Mariusz Staszewski completeert het team. Staszewski zagen we afgelopen week ook al in Blijham waar hij een tweede plek pakte.

In Veenoord werd de vorige ronde verreden en zij zullen als enigste vertrouwen op alleen Nederlandse rijders. Ze zien we de Langbaan GP rijder Dirk Fabriek, maar ook Lars Zandvliet, Henk Bos en Henk Koonstra. Koonstra komt terug van een blessure en het is nog even afwachten hoe dit al uitpakken voor de Rams van Veenoord.

Startlijst

Helzoldstars:
1. Max Dilger (DE)
2. Randy Oldenziel (NL)
3. Nick Lourens (NL)
4. Maurin Vochteloo (NL)

Lelystad Windmills:
1. Romano Hummel (NL)
2. Grzegorz Knapp (PL)
3. Niclas Nielsen (DK)
4. Sjoerd Rozenberg (NL)

Blijham Eagles:
1. Henry van der Steen (NL)
2. Mariusz Staszewski (PL)
3. Buddy Prijs (NL)
4. Pascal Swart (NL)

Veenoord Rams:
1. Dirk Fabriek (NL)
2. Henk Bos (NL)
3. Henk Koonstra (NL)
4. Lars Zandvliet (NL)

Tijdschema

Training bijprogramma: 10.00 tot 10.15
Training league: 10.15 tot 10.45
Voorprogramma: 12.30
Rijdersvoorstelling: 13.30
Eerste heat: 13.45
Einde wedstrijd: 17.00

Entreeprijzen

Vanaf 16 jaar: 10 euro
Kinderen tot 16 jaar: gratis
Parkeren en programma boekje ook gratis!