Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
maandag 25 mei 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 5 juli 2014 om 20:22
De alweer vijfde ronde van de ADAC Weser Ems Cup werd vandaag verreden op de zandbaan van Bad Zwischenahn. In deze jeugd competitie krijgen alle (beginnende) baansport talenten de kans om wat extra wedstrijd ervaring op te doen.

Er werd gestart in vier klassen, namelijk de 50cc, de 125cc, de 250cc en de 500cc. In alle klassen starten alleen Duitse licentie houders tot maximaal 24 jaar, en die lid zijn van een ADAC club in de omgeving van de Weser Ems.

In de 50cc zagen we een strijd tussen Marlon Hegener en Ann Kathrin Gerdes die uiteindelijk na vier heats werd beslist door Hegener. Het was Nick Latermann die op afstand volgde met een derde plek.

De 125cc klasse was het drukst bezet vandaag met zeven rijders. Kevin Luck wist alle heats op zijn naam te schrijven en werd dag winnaar. Finn Loheider reed maximaal, maar liet twee puntjes liggen tegen Luck, en werd tweede. Nathanael Abbas werd met negen punten derde.

Vier rijders streden tegen elkaar in de 250cc klasse met Lukas Fienhage als heer en meester. Alle heats gingen naar de snelle man die met 16 punten dag winnaar werd. Niels Oliver Wessel en Fabian Wachs scoorden beide negen punten, maar na terugtelling van punten was scoorde Wessel hoger en werd tweede algemeen. Wachs werd derde en Fabian Neid volgde als vierde.

Ook zagen we maar vier rijders in de 500cc klasse met Buddy Prijs als enigste Nederlandse deelnemer. Prijs werd in alle heats tweede achter Tom Lamek die met vier heat overwinningen de dagoverwinning pakte. Till Schlimm en Dirk Oellrich volgden op afstand als derde en vierde.

De zesde en laatste wedstrijd word op 13 september in Wagenfeld georganiseerd.