Erik Riss Duits kampioen in Werlte!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 27 juli 2014 om 14:11 Geplaatst op 27.07.2014 om 14:11

Werlte en regen, deze twee worden kun je elk jaar aan elkaar koppelen. In de dag voor de wedstrijd was er zoveel water gevallen dat er 400.000 liter van de baan afgepompt moest worden. Door de jarenlange ervaring van de MSC Werlte was dit een eitje en kon er gewoon gestart worden. Vele Nederlanders komen elk jaar ook weer naar Werlte. Ook gisteravond was het ondanks dat het 'slechts' een Duits kampioenschap was toch weer erg druk. De hoge entreeprijs van 18 euro was de wedstrijd ook meer dan waard want er werd spektakel geboden in elke klasse. Riss heer en meester Met een maximum van 20 punten werd Erik Riss de winnaar van het Duits kampioenschap. Door zijn sublieme soepele stijl racete de zoon van legende Gerd naar de overwinning. Waar vele rijders nauwelijks de bocht door kwamen ging Erik vol gas rond op de piste van Werlte en werd zonder moeite Duits kampioen 2014. De overige twee plekken op het podium gingen naar oudgedienden in de baansport, namelijk Jorg Tebbe en Bernd Diener. Voordat Diener als derde kon aansluiten moest deze positie nog wel worden beslist door een runoff samen met de sterk rijdende Enrico Janoschka. Janoschka viel helaas uit en zo werd de 55 jarige Diener derde! In Duitsland hebben ze net als in Nederland grote problemen met de toekomstige rijders. De helft van het veld moest namelijk worden aangevuld met B rijders die totaal niet mee konden komen met het geweld van de eerste acht rijders. Ook speedway prof Kai Huckenbeck werd ingevlogen als reserve en hij wist met drie inval heats toch nog een achtste plek te scoren. Hummel winnaar in de B groep In de B groep zagen we maar liefst zeven Nederlandse gezichten. Voorafgaand van de wedstrijd moest er echter eerst nog een tijd kwalificatie worden verreden, maar alle Nederlanders plaatsten zich voor de wedstrijd. De overwinning naar naar onze eigen Romano Hummel die een ijzer sterkte wedstrijd reed. Met 16 punten won hij de wedstrijd voor Marcel Sebastian en Tom Lamek die respectievelijk 15 en 12 punten scoorden. In de finale heat was het echter Sebastian die de heat won maar door de doortelling van punten was de tweede plek van Hummel toch genoeg. Mark Beishuizen werd met 12 punten vierde en miste dus net het podium. Andy ter Schuur en Niels Remmelts scoorden beide vijf punten en werden achtste en negende. Drie punten schreven zowel Kelly Velda en Buddy Prijs op hun conto en werden elfde en twaalfde. Venus verassende winnaar In de zijspannen zagen we een verassende winnaar in de naam van Venus / Heiss. Het Duitse duo maakte telkens sterke starts en wisten broer en zus Matthijssen tot drie van de vier keer af te slaan. Alleen in de laatste heat liet Matthijssen nog even zien dat hij er nog altijd is. De andere Nederlandse combinatie, Detz / Vedder, moest helaas genoegen nemen met een vijfde plek. In zijn laatste seizoen rijd Detz alleen nog de wedstrijden die hij zelf de moeite waard vind en zo stond hij dus ook in Werlte aan de start. Kanonnen ook weer terug in Werlte De 1000cc zijspannen zagen we ook weer terug op de knusse piste van Werlte. De vier kanonnen legden een mooi spektakel af met in vrijwel elke heat een andere winnaar. Close racing pur sang met Lloyd / Williams als winnaar. Wat ons betreft mogen deze klasbakken wel vaker worden uitgenodigd. Meijerink keurig tweede in de 250cc In Nederland komt de 250cc klasse helaas niet van de grond, maar gelukkig was er in Werlte wel een klasse aanwezig. Met vier Duitsers, en Engelsman en Dave Meijerink voor Nederland werd er een mooie wedstrijd geboden. Tegen Lukas Fienhage was weinig in te brengen en met drie heat overwinningen won hij de wedstrijd. Dave Meijerink reed een keurige solide wedstrijd in Werlte met een mooie tweede plek als resultaat. Met twee keer een derde plek en een tweede plek in zijn afsluitende heat werd hij keurig tweede. Niels Oliver Wessel werd derde nadat hij in zijn laatste heat met een cowboy start puntloos afsloot. Goede resultaten in de 125cc In de 125cc special klasse zagen we eigenlijk een wedstrijd voor het NBM kampioenschap waar eigenlijk geen Nederlanders aan mee mochten doen. Toch had de MSC Werlte twee plaatsen vrij gehouden voor Nederlandse deelnemers. Het werden er uiteindelijk drie doordat een Duitse rijder zich afmeldde. Vier Nederlanders, Jeffrey Sijbesma, Christian Wagemans, Margriet Diever en Alwin Slagter moesten zich in de starttraining bewijzen voor een vaste plek in de wedstrijd. Sijbesma was de training snelste en mocht door naar de wedstrijd, ook Wagemans en Diever gingen door. Slagter werd reserve en kwam helaas niet in actie. De Duitsers waren uiteindelijk de sterkste door de eerste twee posities te claimen. Kevin Luck won de wedstrijd met drie overwinningen en Finn Loheider volgde als tweede. Sijbesma werd beste Nederlander met een mooie derde plek. Wagemans miste net het podium met een vierde plek en Diever werd keurig negende. ALLE UITSLAGEN KUNT U VINDEN IN HET FORUM!