Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
dinsdag 7 april 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 15 september 2014 om 12:06
De Stichting Motorsport Roden (SMR) viert dit jaar haar 45-jarig jubileum. Met de terugkeer van de Gouden Helm races in Roden, had ze zich geen beter cadeau kunnen wensen. 'Back on the track' is het motto voor de Gouden Helm races. In 2006 werd de Gouden Helm voor het laatst uitgereikt aan een nog piepjonge Mark Stiekema. Op de Rodermarkt zondag behoort de clubrijder van de SMR tot de favorieten wanneer op het Speed Centre Roden de motoren weer dreunen.

Niet alleen de Gouden Helm vormt deze dag de inzet, maar ook worden in vier klassen de laatste punten voor het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) verdeeld. Dit lokt een bont internationaal gezelschap van grasbaancoureurs naar de gravelbaan in het Steenbergerveld. Zij zullen 'alle remmen los' gooien om aan het eind van het seizoen nog een mooie prijs te veroveren.

Clubrijder Mark Stiekema (Stadskanaal) heeft na een bewogen seizoen nog de kans om de derde plaats in het ONK binnen te slepen. Hij moet daarvoor de strijd aan gaan met Sjoerd Rozenberg en Dirk Fabriek, die in Roden weer tijdens een ONK-race aan de start verschijnt. Beiden hebben aangetoond goed uit de voeten te kunnen op de baan in Roden. Ook Duitse rijders, waaronder GP rijder Jörg Tebbe komen naar Roden. Er wordt dus vuurwerk verwacht, niet alleen om de dagprijzen, maar zeker ook om de ereplaatsen in het kampioenschap.

Bij de zijspannen staat er geen ONK punten op het spel. Alle ogen in Roden zullen zijn gericht op de kersverse Europese kampioenen Joshua Goodwin en Liam Brown. Zij zorgden voor een sensatie door als eerste Britten de Europese titel te veroveren. Een groot aantal EK-finalisten komt in Roden aan de start. Hieronder ook de Nederlandse top combinatie Wilfred Detz / Steffan Velthuis. Naast combinaties uit Denemarken en Engeland mag de Stichting Motorsport Roden voor het eerst ook een zijspancombinatie uit Estland begroeten.

In de klasse Special Nationaal is Mark Beishuizen de Nederlandse kampioen. De strijd om de tweede en derde plek is echter nog niet gestreden. Niels Remmelts en Romano Hummel uit Hoogkerk zullen tot op de laatste meter strijden om de laatste punten in het Nederlandse Kampioenschap.

In de Shorttrack ST1 liggen alle kansen op de Nederlandse titel nog open voor Dirk Werkman. Hij staat vier punten achterop de koploper Maikel Dijkstra. Beide klassen hebben nog twee wedstrijden (op 14 september en 21 september), op het Speed Centre Roden, te gaan zullen deze mannen de gashendel ver open doen.

Het jubileum laat de Stichting Motorsport Roden ook niet ongemerkt aan zich voorbij baan. De organisatie heeft een Facebook actie op touw gezet waar gratis kaarten te winnen zijn. Daarnaast zal er onder de toeschouwers die de kassa's passeerden een ballonvaart worden verloot. Deze geste wordt, vanwege het jubileum en de terugkeer van de Gouden Helm Races op de Rodermarkt zondag, door Dijkstra Ballonvaart te Nietap aangeboden.

Het bestuur van de Stichting Motorsport Roden en de medewerkers op het Speed Centre Roden zullen er weer alles aan doen om de accommodatie er spik en span uit te laten zien, zodat u zich thuis zult voelen. De trainingen starten zondag 21 september om 10:00 uur en de start eerste heat zal om 13:00 zijn. De weg naar het Speed Centre Roden zal vanuit de wijde omgeving met borden worden aangegeven. In de uw navigatiesysteem kut u Amerika 26, 9342 TC Een invoeren.

Entreeprijzen

Volwassenen: € 12,-
Jeugd 12 t/m 15 jaar: € 6,-
Kinderen tot 12 jaar: onder begeleiding gratis.
Persbericht: Stichting Motorsport Roden