Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
zondag 24 mei 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 21 december 2014 om 09:22
Nadat het ijsspeedway jeugd team vrijdag aankwam in Strömsund was het gisteren al weer tijd voor de tweede dag. Op de vrijdag werd er voorzichtig al wat getraind en afgetast, zaterdag stond er een heuse starttraining op het programma. Ook waren de weersomstandigheden een stuk meer aangenaam, windstil en een blauwe hemel.

Er werden starttrainingen uitgevoerd over vier rondes, in principe dus echte heats alleen niet in wedstrijd verband. Doordat er meerdere rijders aanwezig waren, waaronder zowat de gehele Zweedse top werden de rijders ingedeeld in groepen. De beste rijders in groep A en zo door tot groep D waar de minder sterke rijders aanbod kwamen. Dirk Werkman mocht gelijk in groep C startten, Robert Jan Bangma in groep D. Ook mocht even later ook Gert Jan Valk starten in groep D.

Helaas waren er aardig wat valpartijen vanwege de diepe geulen in het ijs en het ontbreken van een borstel machine om de baan wat op te lappen. De Zweed Ledstrom moest zelfs nog een bezoek brengen in het ziekenhuis en kwam even later terug met 10 hechtingen on zijn bovenhand.

Vandaag (zondag) zal er worden uitgeweken naar een andere locatie met een geheel nieuwe baan en deze keer met een borstelmachine. Voor onze juniors wordt een speciale tweede baan geprepareerd! De Zweden doen er alles aan om de Nederlanders te helpen, mede door de vele vrijwilligers, de Zweedse bond en de motorclub van Strömsund.

Er zal gestart worden in een wedstrijdformaat. Het verloop van de indeling is als volgt: de winnaar van een heat gaat naar hogere groep en verliezer naar een lagere groep. Op deze wijze krijg je gelijkwaardige coureurs in alle heats. Naast Werkman, Bangma en Valk zal ook Darrell de Vries starten tijdens de heats!
Informatie & foto's: Erik Siebelink