Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
maandag 25 mei 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 24 december 2014 om 15:37
Nadat de FIM een tijdje geleden al een nieuwsbrief heeft verspreid over de nieuwe demper situatie voor 2015 zijn er afgelopen maandag weer nieuwe dempers getest, en gecertificeerd. Het is de bedoeling dat de nieuwe dempers voor betere motor reactie zullen zorgen, en zal passen binnen het FIM geluidslimiet (112dB bij 11.000 rpm).

In totaal zullen er waarschijnlijk vier nieuwe dempers beschikbaar zijn voor de rijders, waaronder ook een nieuwe versie van de populaire KING demper. Daarnaast heeft DEP ook een nieuwe demper uitgebracht en zijn er ook twee nieuwe spelers op de markt.

Eén daarvan is een bedrijf die samen met Greg Hancock een demper heeft ontwikkeld. Ook is er een demper ontwikkeld door een Pools bedrijf. Een Zweeds bedrijf heeft ook een demper ingediend maar deze is geweigerd door de FIM. De dempers zijn net als de voorgangers vijf jaar geldig.

De ijsspeedway rijders zijn uitgesloten van deze nieuwe regels omdat hun seizoen al begonnen is voordat de dempers beschikbaar zijn. Voor alle andere klassen (grasbaan, langbaan, zijspan, speedway) is deze regel wel van toepassing.

De dempers zullen vanaf eind januari beschikbaar zijn voor de rijders. De officiële mededeling van de FIM over de nieuwe beschikbare dempers ontbreekt nog, maar zal vermoedelijk spoedig volgen.