Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
maandag 25 mei 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 26 december 2014 om 17:19
Aankomend weekend zal het startschot voor de finale rondes van Russisch kampioenschap worden gegeven. In Togliatti zullen zaterdag en zondag de eerste twee finales worden georganiseerd, twee verdere finales staan voor over twee weken op de planning in Ufa. Nu is het Russisch kampioenschap niet alleen het nationale kampioenschap maar worden ook de startplekken voor het WK, WK Teams en het EK bepaald aan de hand van de uitslag.

De verdeling van de WK plekken zal dit jaar anders gaan dan vorige jaren omdat de FIM al rijders heeft ingedeeld aan de hand van de uitslagen van vorig seizoen. Zo starten Daniil Ivanov, Dmitry Koltakov en Dmitry Khomitsevich al vast in Grand Prix's. Daarnaast zijn Igor Kononov en Sergey Makarov al ingedeeld voor de GP challenge in Sankt Johann.

Rusland heeft ook nog een startplek tijdens de kwalificatie in Hallstavik. Deze startplek zal vermoedelijk worden ingevuld aan de hand van de resultaten in Togliatti doordat de wedstrijd in kwestie in het zelfde weekend valt als de laatste twee rondes in Ufa. Een nogal ongelukkige planning waardoor deze rijder geen kans meer maakt op de Russische titel.

De startlijst:

1. Vitali Khomitsevich
2. Nikita Toloknov
3. Dmitry Bulankin
4. Yegor Myshkovets
5. Dmitry Koltakov
6. Daniil Ivanov
7. Andrei Shishegov
8. Sergey Logatchev
9. Sergey Karachintsev
10. Sergey Makarov
11. Roman Akimenko
12. Igor Kononov
13. Nikolai Krasnikov
14. Dmitry Khomitsevich
15. Artem Novik
16. Evgeny Sharov
---
17. Igor Saydullin
18. Mikhail Litvinov