Speedway Grand Prix komt terug naar Duitsland?

Nieuwsbericht Geplaatst op dinsdag 21 juli 2015 om 14:31 Geplaatst op 21.07.2015 om 14:31

Na een aantal jaren van afwezigheid komt de Speedway Grand Prix waarschijnlijk weer terug naar Duitsland! Na het debakel van Gelsenkirchen kunnen de Duitse speedway fans weer uitkijken naar een GP in hun eigen land. In 2008 werd de wedstrijd in de Veltins-Arena arena afgelast nadat ze hadden geblunderd met de gravel waardoor er geen veilige baan ontstond.

Op zaterdag 28 mei 2016 zal één van de eerste GP's van het seizoen worden georganiseerd in Teterow, als we de berichten in de Duitse media mogen geloven! Deze keer geen gerommel met tijdelijke banen, maar een echte baan zal deze keer het toneel zijn. Het is wel opmerkelijk dat er voor Teterow gekozen is, zeker vanwege het feit dat er van een echt speedway stadion weinig sprake is. Vermoelijk zullen er een aantal tijdelijk tribunes worden opgebouwd om het publiek te huisvesten.

Het gerucht van Teterow hangt al lange tijd in de lucht, maar lijkt nu eindelijk een datum te hebben. Teterow zal waarschijnlijk de GP van Tampere vervangen welke na twee jaar alweer van de kalender word gehaald. Deze wedstrijd werd dit jaar erg mager bezocht.

Word vervolgt...