5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Michael Hartel behaald de meeste punten in de regen van Vechta

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 14 september 2015 om 19:10 Geplaatst op 14.09.2015 om 19:10

Michael Hartel heeft afgelopen zaterdagavond de derde ronde van het WK Langbaan gewonnen in het verregende Vechta. Op de 500 meter 'speedway baan' van Vechta hadden de rijders een moelijke opgave want de baan is altijd zeer verradelijk naar mate de wedstrijd vorderd. Grip is vrijwel niet te vinden op de betonnen ondergrond waardoor de rijders zicht nar de uiterste uithoeken van de baan verplaatsen om nog een beetje grip te vinden. Helaas brak de hemel open na de 15 voorserries en konden ze inpakken.

De regen werd sowieso al verwacht en de zijspannen werden naar achteren verplaatst in het programma. Hierdoor zouden ze pas aantreden na de negende heat van de GP zodat er sowieso altijd een uitslag gemaakt kan worden. De negen heats werden in een uurtje afgewerkt en hierdoor reden de langbaan rijders driemaal vlak na elkaar, iets wat we niet vaak zien tijdens de langbaan wedstrijden. Helaas kwam er tijdens de zijspannen een abrupt einde aan het vlotte programma na een flinke crash.

Waarom de zijspannen in hemelsnaam met zes combinaties in de baan gingen is echt een raadsel. De solo's zijn niet voor niets naar vijf gegaan, en om dan met zes spannen te starten is eigenlijk vragen om problemen. Tijdens het uitkomen van de eerste bocht in de eerste heat verloor het span van Keil de controle en kon zijn nieuwe bakkenist Helmut Gartner gelijk al naar het ziekenhuis na een kort debuut van het duo. Keil volgde later zelf ook na schouder klachten.

In de tweede heat crashten de combinaties van Hundrucker en Venus wat zorgde voor nog meer oponthoud. Bakkeniste van Hundsrucker, Corina Gunthor, kwam er het minste vanaf met drie gebroken ribben. Tijdens de verzorging door het medische personeel viel de kunstlicht installatie compleet uit wat de chaos compleet maakte. Gelukkig kregen ze een half uurtje later alsnog de stroomvoorziening weer voor elkaar zodat er verder gegaan kon worden met de wedstrijd.

Na de 15 voorseries was het Hartel die de meeste punten wist te scoren. Hij won alle heats, behalve die tegen de twee rijders die hem kwamen vergezellen op het podium. Richard Hall en Erik Riss scoorden beiden twee punten minder dan Hartel en werden tweede en derde. Wederom een ijzersterk optreden van Hartel die tijdens de eerste GP ook al met een wildcard startte en toen als derde eindigde.

Jannick de Jong werd de beste Nederlander met een vierde plek. Hij scoorde een puntje minder dan de Hall en Riss. Theo Pijper werd vijfde met nog een puntje minder. In de tussenstand staan beide heren nu tweede en derde, Riss staat bovenaan met twee punten meer dan De Jong. Het kampioenschap is dus nog langer niet beslist en het beloofd een spannende avond te worden tijdens de laatste GP aanstaande zaterdag in Morizes!

Dirk Fabriek kende een echte pech dag met slechts twee punten in totaal. In zijn tweede heat crashte hij ook hard samen met Dimitri Berge in de eerste bocht. Gelukkig liep het voor beide heren redelijk af al hebben ze wel wat sleutelwerk voor de boeg. Beiden mochten terug komen in de herstart maar Fabriek kreeg zijn reserve motor niet aan de praat waardoor hij werd gediskwalificeerd. Ondanks de mechanische maleur met de reserve motor heeft hij nog wel de wedstrijd uitgereden en twee puntjes gepakt.

De volledige uitslag is terug te lezen via onze LIVE uitslagen pagina.