Keurig resultaat Nederlanders tijdens ijsspeedway in Weissenbach!

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 25 januari 2016 om 19:11 Geplaatst op 25.01.2016 om 19:11

De MSC Weissenbach organiseerden gisteren hun jaarlijkse ijsspeedway wedstrijd. De wedstrijd stond aanvankelijk voor het eerste weekend van januari op de kalender, maar werd vanwege de zachte winter een paar weken verplaatst. Regen gooide echter bijna alsnog roet in het eten, maar gelukkig was er op de wedstrijd dag niks aan de hand en zagen we prachtige races. De training werd overigens wel afgelast, en alle rijders moesten op goed geluk de baan in.

Elk jaar weer staan de beste rijders uit centraal Europa op de startlijst, en de talenten van de toekomst mogen zich bewijzen tijdens de kwalificatie. Helaas zagen we twee afmeldingen in het hoofdprogramma waardoor vijf van de zes rijders vanuit de kwalificatie zich plaatsten. Martin Glarner had de griep aan kon niet naar Oostenrijk komen, Andrej Divis stond met autopech in Tsjechië. Max Niedermaier werd hierdoor uit z'n bed gebeld en kon alsnog rijden.

In de kwalificatiewedstrijd zagen we het debuut van Bart Schaap! In zijn eerste heat wist hij gelijk een overwinning te pakken, en in zijn tweede heat werd hij keurig tweede achter de zoon van Günther Bauer, Luca. Met vijf punten scoorde Schaap ruim voldoende en mocht 's middags de baan weer in met de ervaren rijders.

Simon Reitsma stond voor Nederland vast in het programma en reed in zijn eerste heat de race van z'n leven. Het werd een van de meest spannendste vier rondes die we in lange tijd hebben gezien waarbij onze Nederlander samen met Luca Bauer en Hans Weber gelijktijdig over de finish kwam, uiteindelijk in de het voordeel van Reitsma. De Tsjechische GP-rijder Jan Klatovsky volgde op luttele meters afstand.

In z'n vier opvolgende heats wist Reitsma nog eens vijf punten te pakken en behaalde een keurige gedeelde zesde plek in de eindstand. Schaap wist zich tijdens zijn vijf heats keurig te redden en kon goed volgen. In zijn derde heat wist hij zelfs voor een ruime drie rondes de leiding te pakken. Helaas crashte het talent nadat hij de grip op z’n voorwiel verloor, gelukkig liep alles goed af. In zijn laatste heat wist hij Luca Bauer na een mooi gevecht te verslaan, en z'n eerste wedstrijdpunt was in de pocket!

De wedstrijd werd niet geheel verassend gewonnen door Franky Zorn, al ging hier een mooie race met z'n leering Manfred 'Manny' Seifter vooraf. Seifter wist zelfs even de leiding te pakken, maar moest toch toegeven aan de zeer ervaren Zorn. Toch een buitengewoon resultaat in het tweede seizoen van de jonge Oostenrijker. Wij zijn erg benieuwd hoe het aankomende seizoen hem zal bevallen.

De volledige uitslag is terug te lezen op onze LIVE uitslagen pagina.