Krasnikov wint eerste IJsspeedway GP van het seizoen in Krasnogorsk

Nieuwsbericht Geplaatst op zaterdag 6 februari 2016 om 15:59 Geplaatst op 06.02.2016 om 15:59

De Grand Prix wedstrijden van het WK IJsspeedway zijn vandaag officieel geopend in het 'Zorkiy Stadion'. Krasnogorsk is al jaren de organisator van de eerste twee Grand Prix wedstrijden van het seizoen. Deze eerste GP werd zoals verwacht weer een compleet Russisch feestje, de andere rijders hadden helaas niks in te brengen tegen de sterke Russen.

Nikolay Krasnikov wist als lokale wildcardrijder na een zeer bewogen finale heat de eerste GP te winnen. Tijdens de eerste start was het nieuwkomer Egor Myshkovets die tijdens de derde ronde de strobalen in ging. Over en uit voor de jonge Rus, maar extra zuur omdat hij tot de finale aan ongeslagen was. In de herstart was het wederom spektakel op de baan, maar ging het helaas mis toen Dmitry Khomitsevich crashte nadat het even te close met Dmitry Koltakov werd.

Dit incident gebeurde echter tijdens de laatste ronde en de referee besloot om niet opnieuw te starten. Hierdoor won Krasnikov, en mocht Koltakov als tweede naar het podium. Khomitsevich werd vanzelfsprekend derde. Dit podium maak overigens helemaal niks uit voor de tussenstand, want de gescoorde punten tellen voor het kampioenschap. Na de eerste GP staan zowel Krasnikov, Koltakov en Myshkovets op 18 punten, hun landgenoot Khomitsevich volgt op een kleine achterstand met 14 punten.

Ove Ledström werd vandaag de beste Europese rijder met een zevende plek. Zowel hij als Franky Zorn plaatsten zich voor de halve finales, maar werden uitgeschakeld met een vierde plek. Manfred Seifter scoorde een puntje minder dan Ledström en Zorn, en miste hierdoor dus net de kwalificatie voor de halve finales.

De volledige uitslag is terug te lezen via onze LIVE uitslagen pagina.