Clubspeedway Lelystad 26-08-12

theun schreef op maandag 27 augustus 2012 om 11:03 uur

Zondag 26aug werd alweer de 5e clubspeedway te Lelystad verreden uit een serie van 6 races. Na de vele regen van de voorgaande nacht en ook in de ochtend was het de vraag of de race door kon gaan, maar de baan in Lelystad lag er bij aankomst goed bij. Helaas in de klasses die verreden zouden worden niet al te veel rijders, maar degenen die er waren maakten er toch nog wat van. Bij de 125cc specials was Dave Meyerink in de heats niet bij te houden door de rest en Dave pakte ook in de finale de overwinning. Zeer sneu was de pech die Mike van de Noordaa parten speelde, in de finale ging de ketting eraf en zo verspeelde Mike belangrijke punten voor het clubkampioenschap.
Bij de 500cc specials een zelfde beeld als bij de 125cc specials, een oppermachtige Henk Koonstra (de dag ervoor nog actief in Stralsund) die met gemak al zijn heats won. Echter ook voor Henk de pechduivel in de finale zodat de overige 3 met de podiumplaatsen aan de haal gingen.
De zijspannen maakten er een boeiende strijd van met vandaag ook Rik Diephuis met bakkeniste Stephanie in de baan. De overwinning was deze keer voor de Belgisch/Nederlandse combi Martens/Auwema. Bij de classics helaas maar 2 deelnemers maar de strijd was er niet minder om, het was Wily Kennis de de winst pakte voor een, zo bekende hij later, vermoeide Richard Koppies.
De oldies maakten er ook een leuke wedstrijd van met de Belg Vital Sleypen als winnaar gevolgd door de familie Slootstra.
Op een enkele buiteling daargelaten was het weer een leuke speedway middag en gingen ook gelukkig de meeste buien om ons heen. De laatste clubspeedway Lelystad staat gepland op 14 okt, hopelijk weten dan veel speedwayliefhebbers de weg naar Lelystad te vinden.

Uitslagen (1e drie) van de Club speedway te Lelystad 26-08-12

125cc specials
1. Dave Meyerink
2. Jackie Rooks
3. Christian Wagemans

Oldies
1.Vital Sleypen (Bel)
2. Jan Slootstra
3. Anne Slootstra

Classics
1. Willy Kennis (Bel)
2. Richard Koppies

Zijspannen
1. D. Martens (Bel)/Auwema
2. V. Martens (Bel)/J. Martens (Bel)
3. R. Diephuis/S. ???

500cc specials
1. Kevin Glorie
2. Richard Koppies
3. Geert Bruinsma

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.