Toekomst GP-Serie WK Langbaan Solo

M. Woltman schreef op woensdag 3 oktober 2012 om 19:07 uur

In de laatste editie van Bahnsport Aktuell staat een interessant artikel over een mogelijke nieuwe opzet van de WK GP-Serie Langbaan Solo in de toekomst.
De nieuwe \"Race Director\" van het WK Langbaan wil de GP\'s (deels) verplaatsen naar de grote speedway-banen in Europa waaronder Polen waar de baansport zich in een grote belangstelling mag verheugen van publiek, media (tv) en sponsoren. Enkele GP Speedway-coureurs w.o. Holder zouden geinteresseerd zijn om dan evtl. ook aan het WK Longtrack deel te nemen. Er zijn al enkele testmatches gepland voor dit najaar voor het mogelijk organiseren van Langbaan GP\'s op de grote speedway-banen in Rzeszow (PL) en Pardubice (CZ). Het WK Langbaan op de grote speedwaybanen zou een boost kunnen betekenen voor deze baansport-discipline met meer publiek en (veel) meer media aandacht. Er zouden reeds contacten zijn gelegd met Eurosport en Moteurs TV.
Een interessante ontwikkeling!

Reacties

Michiel schreef op zondag 7 oktober 2012 om 01:33 uur

Lijkt mij een goede ontwikkeling, als er maar wel meer wedstrijden op langbanen gereden worden 4 om 2 ofzoiets. Hoe meer media hoe beter. En nieuwe rijders op de langbanen is altijd goed/leuk. Gr

Jesper schreef op maandag 8 oktober 2012 om 13:47 uur

In Pardubice aanstaand weekend wordt een demo verreden met een selectie langbaan rijders.

Alessandro Milanese (ITA), Sjoerd Rozenberg (NL), Karel Kadlec (CZ), Richard Wolff (CZ), Michael Hádek (CZ), Michaela Krupičková (CZ, 250cc)