Indoor speedway afgelast

Bert Swarts schreef op woensdag 14 november 2012 om 16:00 uur

Na maanden van overleg en onderzoek was de MSC Siddeburen, in samenwerking met een aantal insiders, van mening dat het ontbrekende indoor speedway terug op de kaart moest komen.
Verschillende locaties werden onder de loep genomen om te kijken wat nu een ideale plek was om voor de baansportfans de lange winterpauze enigszins draagbaar te maken.
Gekozen werd voor de Prins Berhard Hoeve in Zuidlaren, een prachtige hal stond ons ter beschikking en de medewerking van de exploitanten was boven verwachting.
De ondergrond in de hal leek ons ideaal om de toeschouwers een prachtig evenement aan te kunnen bieden.
Echter tijdens de try-out is gebleken dat de ondergrond in de hal veel risico’s voor de rijders met zich mee bracht.
De MSC Siddeburen heeft alle mogelijkheden onderzocht om toch weer een speedwaygala op de kalender te krijgen, echter zijn de risico’s voor de rijders groot en is het financieel en verzekeringstechnisch op dit moment niet haalbaar om een dergelijk evenement te kunnen verrijden.
In goed overleg met de KNMV en enkele rijders heeft de MSC Siddeburen met een zuur gezicht besloten om het geplande evenement op 12 Januari 2013 af te blazen.
Wij willen een ieder bedanken voor hun enthousiasme en medewerking.

Vriendelijke groeten,

Voorzitter MSC Siddeburen
Harm van der Wolde

Reacties

hilda schreef op woensdag 14 november 2012 om 16:41 uur

Hallo
Mijn vraag is wat de risico s van de ondergrond zijn.

Bert Swarts schreef op woensdag 14 november 2012 om 16:51 uur

De ondergrond is van asfalt en door het driften blijft er enorm veel rubber achter op de baan waardoor er oncontroleerbaar veel grip ontstaat.
Dit geeft erg veel problemen voor de rijders en dan komt de veiligheid in het geding.
Racen in wedstrijdverband is onder de huidige condities gewoon niet mogelijk.

marten schreef op woensdag 14 november 2012 om 21:00 uur

Ik hoop niet dat mijn reactie van 25 okt.j.l op dit forum een negatieve invloed heeft gehad op het besluit om dit evenement af te blazen.
Het is erg jammer dat het evenement afgelast is,maar persoonlijk lijkt me dit een heel wijs besluit van de organisatie,het bespaard alle partijen een boel ellende.
Exloo was een zeer sfeervol evenement,leuke wedstrijden,en iets waar bezoekers tot op de dag van vandaag nog over spreken,en het nog steeds missen.
Het was een leuke onderbreking van de winterstop.
Misschien toch een optie om volgend jaar in december dit weer op de kaart te zetten,het kostenplaatje zal een belangrijke rol spelen,maar je weet wat je hebt,wat er kan,en dan heb je ook wat!!
Peerdjes druuut.......en de speedwayers er weer in!!

Bert Swarts schreef op woensdag 14 november 2012 om 21:40 uur

@Marten,
Door de ingrijpende wijzigingen in de bodemstructuur in de manege in Exloo is het technisch onmogelijk om de bodem weer in de zelfde staat af te leveren als dat hij nu is.
De bodem is opgebouwd uit verschillende lagen en er ziten \"vlokken\" in verwerkt om blessures voor de hobbelpaarden te voorkomen.
Het niet op de juiste wijze terug brengen van de bodemstructuur zal leiden tot schadeclaims van de paardenliefhebbers.
En dat is zelfs voor een schatrijke club als de MSC Siddeburen even een te groot risico.

Igepa schreef op woensdag 14 november 2012 om 22:14 uur

Toch raar, vroeger is er vaak genoeg op het zelfde asfalt gereden in Zuidlaren door zowel zijspannen als speedwayers.. Eigenlijk nooit iets gebeurt. En is het te gevaarlijk? Een rijder heeft toch zelf de verantwoording hoe hard hij wil gaan.