Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
zondag 31 mei 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Jesper
Morgenvroeg vertrekt een groep van enthousiaste ijsrace fanatiekelingen naar Zweden voor een ijsspeedway stage. Drie talentvolle nieuwe ijsracers, Robert-Jan Bangma, Ruben de Jong en Dirk Werkman, gaan drie dagen trainen in Funäsdalen onder leiding van Johnny Tuinstra, Johan Schaap, Wabe de Jong en Erik Siebelink.

Via dit topic zal ik jullie up-to-date houden van de stage.
reageer (eerst inloggen)

Reacties:


- Om reacties te kunnen plaatsen moet je ingelogd zijn.
Jesper
Ze zijn gisteren aangekomen in Funäsdalen en vandaag is de eerste trainingsdag. Met slechts -12 graden wordt er getraind op super banen.reageer (eerst inloggen)
Jesper
Starttraining vandaag

reageer (eerst inloggen)
Jesper
Veel progressie is geboekt terugkijken na de 2de dag van de stage. Vandaag is een complete racedag nagebootst, vijf heats met startlint. Uiteraard wel maar met z'n drieën.

Aan het begin van de dag wordt er een compleet nieuwe baan uitgezet, hiervoor moet zo'n 30 centimeter sneeuw weggehaald worden, en dat met -15 graden.

De sfeer in de groep is super en iedereen helpt elkaar. Tussen het racen door leren de mannen ook het onderhouden van de motoren en het controleren van de spikes, bandenspanning, koppeling, vering, etc..
reageer (eerst inloggen)
Jesper
Foto's van de training vanmorgen:

reageer (eerst inloggen)
Jesper
De laatste update: vandaag was de laatste dag van het trainingskamp. Ze hebben wederom een gehele wedstrijd-dag na gebootst me als eerste een vrije training en vervolgens 5 heats.

Daarna nog een aantal starts getraind en toen was het tijd om alles weer in te pakken. Inmiddels zijn ze weer onderweg naar Nederland, een reis van ongeveer 1700 kilometers. Als het een beetje meezit zijn ze morgenmiddag weer in Nederland.


Dank aan Erik Siebelink en Robert-Jan Bangma voor alle info en foto's.
reageer (eerst inloggen)