5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Baansport trofee 2012 voor MFAC Loppersum

Patrick schreef op zondag 13 januari 2013 om 21:21 uur

Tijdens het jaarlijkse KNMV Kampioensgala in Doetinchem heeft de MFAC Loppersum de Baansporttrofee uitgereikt gekregen.

De MFAC Loppersum heeft deze prestigieuze prijs gekregen dankzij hun fantastische inzet voor de Baansport en de goede organisatie. Het afgelopen jaar liet de MFAC Loppersum zien uit welk hout men gesneden is door slechts in enkele weken tijd de organisatie op zich te nemen van de halve finale EK Zijspannen.

Tijdens het kampioensgala kwamen uiteraard alle Kampioenen en Medaille winnaars van de diverse EK en WK competities weer aan bod.

De Ben Majoor trofee voor jeugdig talent werd dit jaar toegekend aan Davy Pootjes, het jonge crosstalent die dit jaar Europees Kampioen werd in de 85cc klasse.

Het Motorsport hart, een prijs voor mensen die zich geheel vrijwillig en belangeloos inzetten voor de Motorsport, werd uitgereikt aan Gerry Meereboer. Meereboer zet zich al jaren in voor de Motorcross in Noord-Holland met als doel weer een permanent circuit te realiseren in die regio.

De meest prestigieuze prijs binnen de Motorsport werd voor het eerst sinds enkele jaren weer uitgereikt. De zgn Hans de Beaufort beker wordt uitgereikt aan een motorsporter die een bijzondere prestatie levert en een uitstekend ambassadeur is voor de motorsport. De beker werd dit jaar toegekend aan Daniel Willemsen die deze uiterst prestigieuze prijs voor de 5e x in ontvangst mocht nemen. Willemsen is daarmee de opvolger van William en Nathalie Matthijssen die deze beker 2 jaar geleden in ontvangst mochten nemen. Uit de Baansport wist ook Marco Glorie ooit deze beker in ontvangst te nemen.

Reacties

Stichting SNEL schreef op zondag 13 januari 2013 om 23:08 uur

Bestuur en medewerkers MFAC !!

Van Harte Gefeliciteerd met deze onderscheiding !

Jesper schreef op vrijdag 22 februari 2013 om 12:39 uur

<em>Persbericht MFAC Loppersum, 22/02/2013</em>


<strong>Wethouder feliciteert MFAC Loppersum</strong>

De algemene ledenvergadering van Motor, Fiets en Automobielclub (MFAC) Loppersum kreeg donderdagavond een feestelijk tintje. Kort na aanvang stapte sportwethouder Prins binnen met een grote doos gebak. Namens de gemeente feliciteert hij de motorclub met de onderscheiding Baansport Trofee 2012. De wethouder spreekt tevens de waardering uit voor de inzet, vasthoudendheid en flexibiliteit waarmee MFAC Loppersum het afgelopen jaar in zeer korte tijd de halve finale EK grasbaan zijspannen heeft georganiseerd nadat de beoogde organisatie in Engeland had afgezegd. ‘Ondanks de slechte weeromstandigheden lukte het de mensen van de motorclub om een groot evenement neer te zetten’, aldus Prins.

Voorzitter Peter Post reageert verrast. ‘De wethouder stapte plotseling binnen met een taart. Natuurlijk hebben we de vergadering even gestopt om met alle leden, met daaronder veel van onze vrijwilligers, hier even van te genieten. Het is mooi dat de gemeente onze inspanningen waardeert, dat geeft aan dat we goed bezig zijn. Ook de internationale motorbond UEM heeft blijkbaar waardering voor ons, want we mogen dit jaar de finale van de EK Zijspannen aan MFAC Loppersum organiseren. Deze wordt gehouden op 31 augustus 2013.’

<u>Baansport Trofee 2012</u>
De Motor, Fiets en Automobielclub Loppersum, organisator van de grasbaanraces in Loppersum, heeft bij het jaarlijkse KNMV motorsportgala in Doetinchem de Baansport Trofee 2012 gekregen. Deze prestigieuze prijs werd door de motorsportbond KNMV uitgereikt vanwege de fantastische inzet en organisatie van de halve finale van het EK Zijspannen. Dat de MFAC Loppersum deze onderscheiding heeft gekregen is bijzonder. De Baansport Trofee wordt alleen uitgereikt bij bijzondere verdiensten en normaal gesproken gaat deze trofee naar een coureur of zijspancombinatie. De MFAC Loppersum is de derde organisatie in ruim 30 jaar die deze prijs in ontvangt.

<img src=\"http://baansportfansite.nl/data/mfac.jpg\" style=\"width: 400px;\" />