Mark Stiekema

Jesper schreef op zondag 25 augustus 2013 om 20:10 uur

Persbericht van het Racing Team Stiekema:

<em>\"Grasbaancoureur Mark Stiekema zwaar getroffen in Engeland

Grasbaancoureur Mark Stiekema uit Stadskanaal is vandaag tijdens de internationale grasbaanraces in Skegness (Engeland) zwaar getroffen.

Stiekema die in Engeland een zeer sterke wedstrijd reed en zich als tweede had gekwalificeerd voor de halve finale van het evenement, zag door een crash in de 1.000cc zijspanklasse zijn resterende seizoen in rook opgaan.

Een 1.000cc zijspan is letterlijk over de omheining van het Engelse circuit “gevlogen”en geland op beide motoren en racebus van Racingteam Stiekema. Stiekema en zijn team zelf hebben een engel op hun schouder gehad, zij konden nog net op tijd wegspringen.

Door de crash zijn beide motoren van de regerend Nederlands Kampioen Grasbaan Mark Stiekema onherstelbaar beschadigd geraakt en “total loss” verklaard . Naast de beide motoren is ook de racebus van het team behoorlijk beschadigd.

“Ik ben enorm geschrokken en realiseer mij dat het heel anders had kunnen aflopen als ik of mijn monteurs niet op tijd had kunnen wegspringen. Naast de schrik, is er nu – een paar uur nadat het is gebeurd – ook verdriet; mijn beide motoren zijn weg, total loss. Onbegrijpelijk. Zo plaats je je voor de de halve finale en zo moet je noodgedwongen aan de kant toekijken”, zegt een aangeslagen Stiekema. Hoe het nu verder moet? Stiekema heeft geen idee. “Een en ander wordt nu uitgezocht en er wordt gekeken hoe het verzekeringstechnisch allemaal zit. De schade is groot”.

De stuurman van de 1.000cc zijspancombinatie kwam net als Mark Stiekema en zijn team met de schrik vrij. De passagier is met zeer ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.\"</em>

Reacties

Jesper schreef op maandag 26 augustus 2013 om 11:55 uur

Op Facebook is er inmiddels een sponsor actie gestart!

<img src=\"https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1173844_576036619125081_906512757_n.jpg\" style=\"width: 480px;\" />

dirkdeboer schreef op maandag 26 augustus 2013 om 12:01 uur

Mooi initatief!!!

KlusBrouw schreef op maandag 26 augustus 2013 om 13:34 uur

Heel mooi initiatief. Klussenbedrijf Brouwer uit Nieuwediep sponsort deze aktie.