V.T.B.M wedstrijden Willemsoord, is dit de toekomst ?

rimaracing schreef op maandag 26 augustus 2013 om 11:51 uur

V.T.B.M wedstrijden Willemsoord, is dit de toekomst ?

Het hele baansportseizoen 2013 staat in het teken van verval bij de Jeugd en Nationaal wedstrijden, en een ieder die betrokken is bij deze sport vraagt zich af hoe nu verder ?
Wedstrijden in de Jeugd en Nationaal worden geschrapt, afgelast of van de kalender gehaald om diverse redenen. Organisatoren zitten met de handen in het haar, het is niet dat ze niet willen organiseren maar de kosten wegen in veel gevallen niet meer op tegen de baten.
De organisatoren waar nog wel een Jeugd en Nationaal kan worden georganiseerd tegen niet al te hoge kosten zijn diegenen die ook een O.N.K wedstrijd op het programma hebben staan. Hier doen weer andere problemen organistoren besluiten de gehele of gedeeltelijke Jeugd en Nationaal wedstrijd uit het programma te halen. Gevolg kampioenschappen die in verschillen klassen in slechts 7 wedstrijden worden beslist.
Ook het aantal rijders in de Jeugd en Nationaal kent een dalende lijn waren het er vorig jaar in totaal nog 115 startbewijshouders dit seizoen zijn dat er slechts 90. Tel hierbij op de stijgende kosten en de publieke belangstelling die er in veel gevallen niet is, slechts een handjevol bezoekers komen nog naar de Jeugd en Nationaal wedstrijden, zet deze trend zich door dan lijkt het lot van de Jeugd en Nationaal in de baansport zo goed als beslist.

Dit brengt ons teug bij de vraag hoe nu verder ???, afgelopen weekend is wat mij betreft het antwoord op deze vraag gevonden. De V.T.B.M wedstrijden in Willemsoord zijn een spiegel geworden voor organisatoren, deelnemers en een ieder die de Jeugd een warm hart toedraagt. En laten we wel zijn zonder Jeugd geen toekomst dus zoeken naar een oplossing wordt daarmee hoog tijd. De eerste dag van de wedstrijden in Willemsoord stonden in het teken van de Regio rijders in totaal 130 rijders maakten hun opwachting in Willemsoord. De organisatie had er alles aan gedaan om deze wedstrijden tot een succes te maken. Posters, Flyers, Dagbladreclame, Internet reclame alles is er aan gedaan om deze wedstrijden onder de aandacht van het publiek te krijgen en niet zonder resultaat rond de 400 betalende bezoekers uit de regio passeerden de kassa. Aantallen waarbij diverse organisatoren van Jeugd en Nationaal wedstrijden hun vingers zouden aflikken. Gevolg sfeervolle en gezellige wedstrijden die een ieder zowel deelnemer als publiek, organisatie en V.T.B.M tevreden stelde. Dag 2 stond in het teken van de V.T.B.M kampioenswedstrijden ook nu stond er weer zo rond de 120 rijders aan de start. En ook nu wist het publiek de weg naar Willemsoord te vinden en bezochten rond de 350 bezoekers het evenement. Ook nu werden de wedstrijden in vlot tempo afgewerkt en genoot het publiek van mooie en spannende wedstrijden.
Bij de organisatie 1 en al tevredenheid, de grijns is deze week niet meer van de gezichten te timmeren, ze hebben het geflikt en hoe men kan spreken van een groot succes.

Ik hoor nu al sommige mensen denken, ja maar wat heeft dit te maken met de Jeugd en Nationaal wedstrijden ?? Het antwoord op die vraag is simpel, probeer de Jeugd en Nationaal onder te brengen bij de V.T.B.M, hou het laagdrempelig, met lage kosten, enthousiaste vrijwilligers enz. volgens mij kunnen we dan met zijn allen prachtige Jeugd en Nationaal wedstrijden gaan organiseren. Hoe ? ja dat is dan weer een taak van Organisatoren, K.N.M.V, V.T.B.M en rijders om hier een invulling aan te geven.

Het is slechts een idee.

Met vriendelijke groet.

Peter Dol - Grasbaan & Speedway

Reacties

punter electronica racing schreef op zaterdag 31 augustus 2013 om 13:51 uur

Helemaal mee eens.
Ik kon er zelf helaas niet bij zijn vanwege werkzaamheden, maar heb de laatste rit van Lorenzo gelukkig nog net kunnen zien.
Overal hoorde ik positieve geluiden en de rijders en rijdster van MC de Westhoek hebben een prachtige dag beleefd, evenals de ouders.
Dit was voor hun zeker voor herhaling vatbaar.
Door het inderdaad laagdrempelig te houden is er voor iedereen een kans om hun talent te ontwikkelen of puur hobbymatig een mooie tijd te beleven.
Ook met wat ouder materiaal kun je prima uit de voeten
Het gaat er tenslotte ook om wie erop zit .

Ook namens Lorenzo hartelijk dank voor deze prachtige dag.