inzet social media in de baansport

Martin W schreef op zondag 1 september 2019 om 11:00 uur

Bij (helaas) behoorlijk structureel gebrek aan uitgebreide media-aandacht voor de baansport in Nederland (op regelmatige regionale/provinciale berichtgeving na dan wellicht, hoewel bijv. RTV Noord verstek liet gaan in Eenrum) is promotie via de websites en de social-media-kanalen heel belangrijk voor de evenementen en de sport in het algemeen. Opvallend is eigenlijk nogal het verschil in de kwaliteit van de websites van de clubs/evenementen en de inzet van bijv. Facebook (compliment aan Eenrum!); zomaar even een willekeurig overzichtje van het aantal fb-volgers:
Eenrum 6200, Teterow 2500, Vechta 1000, Cloppenburg 2900, Herxheim 2900, Assen/Heerenveen 2200, Inzell 800, Berlijn 900, Scheessel 300, Tayac 200, FIM Tracking Racing 4200. Ter vergelijking: de Speedway GP-serie heeft 206000 volgers op Facebook. Waar de WK GP-Speedway-serie een hele mooie website heeft en men zich kan aanmelding voor het verkrijgen van nieuws via email (en uiteraard live-uitzendingen van alle Speedway GP's via YouTube met oa deskundig commentaar van Kelvin Tatum), heeft de WK GP-Langbaan-serie niet eens een eigen facebook-pagina en maar een beperkte eigen website (http://www.longtrack-live.com/). Ruimte voor verbetering op het gebied van marketing, promotie en media dus voor de WK-Langbaan. Benieuwd naar of en hoeveel er tv-aandacht zal zijn voor de komende grote longtrack-evenementen in Morizes, Vechta en Roden.

Reacties

Michiel schreef op zondag 1 september 2019 om 12:01 uur

Ben het helemaal met je eens. Maar alles draait om geld. Als er goed geld valt te verdienen in de Langbaan willen de Speedway toppers ook wel eens een keer een Langbaan wedstrijd rijden. Bv Riss rijd liever zijn rondjes in England dan als favoriet de WK Langbaan te rijden. Idem dito voor Härtel die de Speedway u21 liever rijd. Helaas maar waar Geld

vincent schreef op zondag 1 september 2019 om 12:12 uur

Het kijk plezier moet weer vergroot worden in het langbaan. 5 rijders op een baan van een kilometer is echt niet leuk. Ben dit jaar naar de voorronde in Marienbad geweest, maar kijken hoe een grasspriet groeit is spannender. Het zijn optochten met lange baandiensten.

Michiel schreef op zondag 1 september 2019 om 12:34 uur

Je zegt het wel heel overdreven maar begrijp je wel, in de speedwayGP kunnen bijna alle rijders een gp winnen. In de Langbaan is er een top 5 a 6 meer niet. Met geld is alles te koop ook goede Speedway rijders. Kylmakorpi nam een paar jaar geleden freddie Lindgren mee naar Marmande Grasstrack en reed de finale, het kan dus wel

Jesper schreef op zondag 1 september 2019 om 20:18 uur

Voor de WK Langbaan zal er volgend jaar verbetering zijn qua online aanwezigheid, en hier zullen wij vanuit Baansportfansite.nl ook een grote rol in gaan betekenen.

Michiel schreef op zondag 1 september 2019 om 21:25 uur

Top, vind jullie al heel goed bezig. Hoop dat Glenn Phillips zijn best gaat doen voor de Langbaan. Hij is dit jaar net begonnen, maar volgend jaar hoop ik dat er mss nieuwe ideeën of dat hij rijders enthousiast (geld) kan maken voor de Langbaan

Martin W schreef op zondag 24 mei 2020 om 13:19 uur

Jesper, kun jij een update geven van de ontwikkelingen op het gebied van (social) media inzake de WK-GP-Serie Langbaan? Uiteraard ligt het vooralsnog stil ivm corona, maar wellicht geeft dit juist nu tijd om hieraan te werken, bijvoorbeeld een professionele website waar de sport wordt uitgelegd, portretten van de coureurs, info over de organisatoren en de banen en wellicht veel foto's en beelden incl een stukje geschiedenis? Een goede site geeft mogelijkheden om te promoten, informeren, communiceren, verbinden. Lijkt mij een van de hoofdtaken van Glenn Philips? Baansport- legende Egon Muller sprak onlangs zijn zorgen uit over de matige baansport-berichtgeving in Duitsland de afgelopen jaren: https://www.speedweek.com/sandbahn/news/154644/Egon-Mueller-Werbetechniken-seit-30-Jahren-ueberholt.html

Martin W schreef op zondag 24 mei 2020 om 13:23 uur

https://www.speedweek.com/sandbahn/news/154598/Egon-Mueller-Ich-mache-Pionierarbeit-bei-der-Presse.html


Compliment trouwens aan Jasper Iwema die heel fanatiek bezig is met zijn social media en daarmee ook in algemene zin de baansport onder de aandacht brengt.

Jesper schreef op maandag 25 mei 2020 om 07:27 uur

@Martin bij de FIM zijn er op dit moment andere prioriteiten. We moeten eerst maar eens zien wat er van de huidige WK Finales voor de langbaan overblijft, net als de andere disciplines.