5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Skandinavisch podium tijdens de Roelof Thijs Bokaal in Assen!

Nieuwsbericht Geplaatst op zaterdag 12 maart 2016 om 11:21 Geplaatst op 12.03.2016 om 11:21

De voorlopig laatste editie van de Roelof Thijs Bokaal werd een avond vol met spektakel. Het knockout wedstrijd format zorgde voor spannende duels, al werd het evenement geplaagd door vele spectaculaire crashes die gelukkig allemaal goed af liepen. Helaas moest de wedstrijd worden gereden met vijf rijders minder, dit door afzeggingen. Hierdoor kregen de rijders echter wel extra heats doordat ze niet konden afvallen.

In totaal kwamen ruim 4500 bezoekers naar de Bonte Wever in Assen. Vanuit Nederland stonden er drie rijders aan de start: nieuwkomer Michel Bolt, jeugd talent Bart Schaap en de eerste GP-reserverijder Simon Reitsma. Voor Bolt was het gisteravond een droom die uitkwam, al had hij wellicht gehoopt op een beter verloop van de wedstrijd. Bolt ging twee keer de strobalen, na zijn tweede crash was het over en uit.

Schaap wist zich prima te presenteren, en hij was hard op weg naar zijn doel: een top 10 presentatie. Helaas verloor hij de controle over zijn motor tijdens een alles beslissende knockout heat, met een beenblessure kon Schaap in pakken. Hij lag overigens de gehele heat ruim aan de leiding. Reitsma reed net als vorig jaar een topwedstrijd en kwam wederom in de B-finale, en hierin behaalde hij een keurige tweede plek achter Hans Weber.

De grote A-finale moest twee keer opnieuw gestart worden. Tijdens de eerste start ging wedstrijd favoriet Charly Ebner jr spectaculair de strobalen in, daarna ging ook Martin Haarahiltunen onderuit na een spannend duel met z'n landgenoot Viktor Svensson. Hierdoor bleven er nog maar twee rijders over en won Svensson de wedstrijd voor Mikko Jetsonen.

De volledige uitslag is terug te lezen via onze LIVE uitslagen pagina.