5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Monster Energy wint eerste ronde Speedway Best Pairs Cup in Torun!

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 4 april 2016 om 19:11 Geplaatst op 04.04.2016 om 19:11

De vernieuwde Speedway Best Pairs Cup is afgelopen zaterdag van start gegaan in de Moto Arena in Torun. Tijdens de nieuwe opzet staan de speedway sponsoren centraal, en is er gedwongen afscheid genomen van de alom bekende landen teams. De FIM heeft besloten dat officiële landenteams alleen tijdens WK wedstrijden mogen starten, en daardoor speelde organisator One Sport handig in op de grootste geldschieters van de speedway sport.

Zo'n 7500 man publiek wist hun weg te vinden naar Torun voor de eerste wedstrijd. Volle stadions zijn zelfs in Polen voor dit soort open wedstrijden utopie want het draait bij onze Poolse vrienden vrijwel alleen maar op de leaguewedstrijden. Toch had het thuispubliek een mooi feestje te vieren want het Monster Energy team wist de wedstrijd te winnen. Het team bestaat uit drie clubrijders van Torun: Greg Hancock, Chris Holder en Pawel Przedpelski.

Tijdens de 21 kwalificatie heats zagen we een duidelijke dominantie van het groene energieke gevaar, slechts enkele puntjes liet het sterk team rijdende duo van Hancock en Holder liggen. Monster Energy plaatste zich dus al eerste voor de grote finale, voor de laatste plek werd een 'last chance' heat gereden tussen de teams van Boll en Eport2000.pl. Deze beslissende race werd een 4-2 overwinning voor Martin Vaculik en Patryk Dudek van Boll.

De grote finale werd er een van een groot drama voor de winnaars van de herkansing. Dudek wist al vrij snel de leiding te pakken, achter hem volgde een spannende strijd voor de overige punten. Vaculik wist uiteindelijk naar plek twee te komen en Hancock en Holder achter zich te houden, tot het moment van een enorme explosie. De machine van de Slovaak gaf de geest en geurde het stadion naar een sterk verbrande koppeling.

Hierdoor werd de wedstrijd alsnog gewonnen door Monster Energy, ondanks dat Dudek voor Boll de finale wist te winnen. De gescoorde punten, 2 en 1, van Monster zijn in dit geval meer waard voor de eindstand. Over een maand gaat het kampioenschap verder met de tweede wedstrijd in Landshut. Het is te hopen dat de Duitsers er dan beter bij zijn, want in Torun hadden ze op Kai Huckenbeck na weinig kans.

Toch mag het erg bijzonder te noemen zijn dat twee van de zeven teams ingekocht zijn door Duitse bedrijven. Het Trans MF Pro Race Team bestaande uit Martin Smolinski, Nicki Pedersen en Renat Gafurov brachten het er het beste van af, al was dit volledig en alleen te danken aan Pedersen. Voor het City Team zat er zoals verwacht niet meer in dan een laatste plek al wist Kai Huckenbeck iedereen te verassen met maar liefst negen punten!